Dimecres, 8 de maig del 2013 | 19:16
Notícia · Política
El TC torna a sentenciar contra Catalunya amb la suspensió de la Declaració de Sobirania
Un dels braços polítics de l'Estat espanyol, el Tribunal Constitucional (TC), ha tornat a editar un nou capítol en la desfeta de l'Estatut de l'any 2009. Aquesta setmana l'alt tribunal ha admès a tràmit la impugnació de l'advocacia de l'Estat contra la resolució del Parlament de Catalunya, aprovada el 23 de gener, en què s'indicava que Catalunya és "subjecte jurídic i polític sobirà". La declaració ─simbòlica, cal recordar-ho─, menystinguda en un principi per diverses figures polítiques de l'Estat, ha anat a parar al moll de l'os de les pors d'Espanya.
Opinió
Qui són els nostres Godó, Rosell i Lara?
Oriol Illa
Politòleg
Les converses entre Mariano Rajoy i Isidre Fainé, Manuel Lara o Joan Rossell, no tindrien res d'especial si no fos perquè tots tres són catalans que no creuen, no volen i no estan disposats a acceptar que Catalunya continuï el procés de transició nacional per a decidir el seu futur.
 ·
Notícia · Societat civil
"Cap tribunal suspendrà la voluntat d'un poble"
Òmnium Cultural ha deixat clar que la suspensió de la Declaració de Sobirania feta pública aquest matí per part del Tribunal Constitucional no ha de tenir "cap efecte" per a Catalunya i ha recordat la desfeta de l'Estatut del 2010.
 ·
Llibres / revistes
Volem serveis de qualitat per a les persones
 ·
Crònica · Pla de lleida
Fan l'imbècil i no els reca
Ivan Mambrillas
El govern aragonès sap que fa l'imbècil i no li reca. A l'arrogància de la normativitat científica hi oposa la certesa i l'autenticitat de la seua vivència ideològica, per virtut de la qual llengua comuna és una redundància i, doncs, llengua minoritària, un oxímoron.
 ·
TribunaTV
TribunaTV a la dotzena entrega dels Premis Joan Coromines
Opinió
L'ultralocalisme que ens salvarà
Marta Rovira
Sociòloga
El VI Congrés Català de Sociologia s'ha celebrat feliçment a Perpinyà els dies 25, 26 i 27 d'abril. L'esdeviment ha permès que uns quants centenars de persones que es dediquen a estudiar la societat catalana hagin vist una mica d'aquest tros de país que tenim oblidat.
 ·
Recull de premsa
Boix: "És hora que el PSC reconegui que l'única garantia per a l'autogovern és una relació paritària amb Espanya"
"L'última proposta federalista del PSC té dos problemes. El primer és estratègic. El PSC no compta amb cap aliat espanyol [...]. El segon problema, de fet, molt més gros, és la seva falta de consistència lògica".
 ·
Recull de premsa
Geli: "És amagar l'ou confondre el plet Catalunya/Espanya amb un intent de confrontar els treballadors d'uns i altres pobles"
"Aquest plet està plantejat en termes molt clars, des de tots els angles de visió, i que no admet simplismes".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí