Dimecres, 12 de juny del 2013 | 18:50
Opinió · Política
Governar per construir un futur de llibertat
Jordi Xuclà
Diputat al Congrés per Girona
El president de la Generalitat ha presentat el Pla de Govern per la legislatura 2012-2016. Seria absolutament estúpid que es quedés instal·lat en el debat polític català un fals binomi entre governar o fer la consulta per exercir el dret a decidir.
Notícia
ERO a la CCMA, canvi cap a quin model anem?
Al moment tràgic que viu l'audiovisual català se li ha de sumar, aquesta setmana, un ERO anunciat a TVC i Catalunya Ràdio que afectarà 312 persones com a màxim i que s'ha emmascarat sota una suposada intenció de salvar l'estructura actual de treballadors.
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Unitat d'acció pel procés sobiranista
Després de la conferència de premsa del president Artur Mas d'aquesta setmana en la qual hi va dibuixar els 7 eixos principals de la política de Govern i de la transició nacional, ara es fa necessari articular des de la societat civil no sols el suport al Govern i a la figura del president ─qui és el blanc de tots els atacs de l'unionisme i dels aparells de l'Estat─ sinó que també cal blindar l'ANC i Òmnium Cultural.
Opinió
Democràcia a mida
Xavier Serrahima
Escriptor
A mesura que es va perfilant amb una certa nitidesa que la majoria de la població catalana votaria a favor d'un estat propi, la posició dels dos partits declaradament espanyolistes —la dreta hereva de Fraga i els nous lerrouxistes (que no tan sols van despullats de cos, sinó, sobretot, d'idees)— va esdevenint més i més radical.
 ·
La fotografia
Òmnium lliure el 45è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes a Josep Maria Benet i Jornet
L'acte de lliurament ha comptat amb les glosses de Joaquim Molas, Joan-Lluís Marfany i d'Enric Gallén, i ha estat un homenatge merescut a la tasca incansable del premiat en l'àmbit del teatre contemporani català.
 ·
Recull de premsa
Ramoneda: "Entristeix veure com el PSC s'empetiteix en la defensa d'unes quotes de poder cada vegada més reduïdes"
"El PSC segueix veient al seu electorat a imatge i semblança dels que li votaven [...] als anys 80. I en cap lloc està escrit que els seus fills i néts hagin de votar el mateix. A qui vol convèncer el PSC amb l'entelèquia del federalisme?".
 ·
Recull de premsa
Villatoro: "La gran qüestió en els propers mesos és què passarà si la via de quedar-se dins d'una Espanya diferent es demostra impossible"
"Com reaccionaran els del mig si la seva via es confirma morta? A quina de les dues bandes cauran?".
Editorial
President Mas, ferm
Allò que no diuen les enquestes publicades els darrers dies és que, del desprestigi d'una bona part de la classe política, sols se'n salven els dirigents d'ERC tant a Catalunya com a Madrid. Però és el President Artur Mas qui, amb més força encara, manté la seva credibilitat entre els ciutadans.
 ·
Llibres / revistes
A un pam de la independència
Opinió
El boicot del PSC
Jordi Muñoz
Politòleg
El PSC va definint poc a poc les seves posicions. Fins ara la idea de la consulta pactada els ha servit per mantenir una certa ambigüitat. L'evidència de la impossibilitat d'una consulta amb acord de l'estat posa sobre la taula la qüestió rellevant: què ha de fer el govern català, que té un mandat democràtic clar per celebrar una consulta? La demanda, àmpliament majoritària a la societat catalana, de poder-se pronunciar democràticament sobre el seu futur, no pot quedar desatesa.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí