Dijous, 25 de juliol del 2013 | 17:15
Opinió
Tertúlies d'importació
Vicenç Villatoro
Director de l’Institut Ramon Llull
Vivim temps de demagògia i de frivolitat, si se'm permet la redundància. Ho atribuïm sovint al món de la política, però encara llueix més en el món de la parapolítica. Des de Catalunya, ens hem queixat sovint de la deriva d'algunes tertúlies madrilenyes, convertides en combats de gladiadors en les que guanya qui més crida i qui la diu més grossa.
Crònica · Estructures i estratègia d'estat
L'aposta de Joan Rigol i la del Consell Assessor per a la Transició Nacional (II)
L'aposta per Joan Rigol és intel·ligent i rigorosa. El President Rigol, des del Parlament, va generar un tarannà d'entesa que va superar en tot moment el marc polític de CiU, la seva federació. Rigol va saber col·locar la presidència del Parlament català a un nivell que fins i tot va crear escola de continuitat amb el President Ernest Benach. Rigol va mostrar també una vàlua important: va saber crear ponts amb el socialisme català i els sindicats, i va merèixer el respecte del PP.
 ·
Notícia
L'exprimera ministra de Noruega diu que Catalunya estaria dins la Unió Europea
Gro Harlem Brundtland ha assegurat a una entrevista a l'ACN que seria "molt estrany" que Catalunya sortís de la Unió Europea.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Èxit dels llibres sobre el papa Francesc en català
Els llibres de Jorge Bergoglio, el papa Francesc, i sobre l'actual Sant Pare escrits en català són èxits de venda en llibreries especialitzades com, per exemple la Claret. Això demostra l'impacte aconseguit gràcies a les seves paraules, gestos i decisions de talant evangèlic.
 ·
Recull de premsa
Carner: "Podem esperar fins al 2014, però més enllà no"
"Catalunya està pitjor que mai. Tenim menys autonomia que mai, més deutes que mai, menys finançament que mai, menys empreses i més aturats que mai. Aquesta situació tan precària ens ha de portar a una revolta empresarial".
 ·
Recull de premsa
Paluzie: "Aquest país ja no vol sentir a parlar més de balances fiscals. El que vol saber és quan podrà votar sobre la seva independència"
"Només ens en sortirem d'aquest procés si assumim que del govern espanyol només podem esperar la il·legalització de totes i cadascuna de les vies que proposem".
 ·
Crònica · Estructures i estratègia d'estat
Això va de veres, no hi ha pas enrere (I)
Després de l'Onze de Setembre de 2012 una gran part del país català i dels aparells de l'Estat es van adonar que la Catalunya Principat havia trencat o diluït totes les trampes i paranys que ens havien condicionat des de la transició democràtica.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí