Dijous, 12 de setembre del 2013 | 18:53
Crònica · Política catalana
Set conseqüències de l'èxit de la Via Catalana
Roger Buch (@rogerbuch)
Politòleg. blocdenroger.blogspot.com
1. Conseqüències polítiques internes. La Via Catalana dóna forçes i apreta, a la vegada, el Govern i el Parlament,  que veuen com tenen un poble que no només els anima i els empeny sinó que els passarà per sobre si no s'aturen. Enfrontar-se a legalitat establerta és un repte de gran magnitud per a qualsevol govern. Per llançar-s'hi, res millor que tenir la seguretat que, si les coses es compliquen, no estaran sols.
 ·
Entrevista
Vives: "Un dels grans errors del Principat ha estat mirar per damunt de l'espatlla la resta dels Països Catalans"
Antoni Vives
Regidor de CiU a l'Ajuntament de Barcelona
Antoni Vives, regidor de l'Ajuntament de Barcelona sota la direcció de Xavier Trias, és considerat un dels pocs homes de confiança de president Artur Mas. A través de la direcció de la Tercera Tinència d'Alcaldia, Vives gestiona les qüestions econòmiques i tecnològiques més capdavanteres de la capital catalana (telefonia mòbil, la concepció de les ciutats intel·ligents...) amb alguns dels punts històricament més dèbils de Barcelona, com l'habitatge i el transport. 
Opinió · Seguretat
La importància de la seguretat democràtica
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC)
A vegades una part de la nostra innocent i acomplexada classe política no ha sabut donar prou importància a què, després del 23 de febrer de 1981, es posessin les bases i l'estratègia per a construir una veritable Policia Nacional de Catalunya - Mossos d'Esquadra.
 ·
La fotografia
La Via Catalana enfila el camí cap a la independència
Enguany, la Diada de Catalunya ha corroborat l'estat pletòric de salut de què gaudeix la societat civil catalana. La Via Catalana ha passat per davant de tothom, polítics, partits, enquestes, brunete mediàtica i, fins i tot, per davant de qualsevol altra concentració o manifestació independentista prèvia. La Via ha confirmat el caràcter irreversible que ja té el procés d''independència a Catalunya a dia d'avui.
 ·
Notícia
El pacte de govern insta a la celebració del referèndum el més aviat possible
Després de la celebració de la impecable Via Catalana els partits polítics que conformen el pacte de govern, CiU i ERC, no deixen cap ombra de dubte sobre la consulta per la independència.  

 ·
Crònica · Afers religiosos
La Diada és un repte pels bisbes
L'episcopat catòlic català haurà de reflexionar sobre el repte que suposa per a l'Església la situació creada després de la multitudinària i pacífica la Via Catalana. Reflexió eclesial i pastoral sobre la realitat i la Diada Nacional de Catalunya.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
L'Ictineu: Ciència catalana puntera
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
Acaba de començar el nou curs polític. I, amb aquest, el nostre rotatiu digital de referència, Tribuna.cat, també ha tornat. Amb més força, més reflexió i més opinió per comentar i analitzar tot el que està passant al nostre país en aquesta etapa cabdal que està vivint. Les seves cròniques tornen i, entre elles, la tecnològica.
 ·
La fotografia
La voluntat sobiranista de Catalunya ha sortit al carrer
El President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dimecres al tram 141 de la Via Catalana, a l'Hospitalet de l'Infant. "Avui el poble de Catalunya ha sortit al carrer per ensenyar al món la seva voluntat ferma de poder-se gestionar i de poder ser sobirà" ha dit Reñé.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí