Dijous, 3 d'octubre del 2013 | 20:10
 ·
Crònica · Informe SIC
Fracàs de l'estratègia de l'unionisme a nivell internacional
El ministre Margallo ho sap, així com també ho sap el CNI, del fracàs de la seva campanya contra Catalunya a nivell internacional, tot i que aquesta campanya, tot just fa unes setmanes, hagi aconseguit un cert èxit. Darrerament, però, en veure que els seus efectes s'han dissolt, l'Estat ha tornat a intentar engegar la campanya usant comissaris europeus espanyols, exministres i un Durao Barroso que, per a ser reelegit, necessita el vot de l'Estat espanyol.
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Duran i Navarro: el duet de la Santa Aliança?
La Santa Aliança, constituïda pels poders fàctics catalans de l'anomenat "pont aeri", per empreses de l'IBEX-35 d'arrel catalana i pels agents catalans de la tribuna del Bernabéu, és conscient que la batalla contra l'independentisme no pot estar liderada ni per l'Alícia S. Camacho, implicada en l'afer Camarga, ni per l'incontrolable --sols des de Catalunya-- Albert Rivera. Vista aquesta situació, la Santa Aliança i els aparells de l'Estat han llançat la seva darrera aposta: la tercera via.
 ·
TribunaTV
TribunaTV a l'acte d'inauguració de l'espai Mallorca
Isidor Marí i Sebastià Alzamora a l'acte de suport a la vaga dels docents balears. La trobada va ser l'acte inaugural de l'Espai Mallorca de Barcelona.
Opinió
Unió o Duran: aquest és el seu dilema
Lluc Salellas
Periodista i politòleg
Sempre que puc prefereixo parlar de moviments, col·lectius, accions treballades per la societat civil,... (on realment resideix la sobirania popular) abans de fer-ho de partits o de professionals de la política com és el cas del senyor Duran i Lleida.
Opinió
Com peixos fora de l'aigua
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC
La ciència política més elemental ens explica que allò que defineix un discurs són les accions i les realitzacions que comporta i no pas la retòrica que l'acompanya.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Tomàs More. La consciència preval sobre el poder
Drets nacionals de Catalunya o Constitució espanyola. Consciència personal i de la comunitat nacional o poders polítics establerts, Constitució inclosa. Aquesta disjuntiva remet al cas emblemàtic de Tomàs More.
 ·
Notícia · Política
Toc d'atenció d'Israel a l'Estat per l'ús del nazisme
L'ambaixador d'Israel, Alon Bar, després de setmanes de veure que alguns polítics i comentaristes de premsa espanyols han usat l'holocaust i la tragèdia del poble jueu comparant-lo amb l'actual situació a Catalunya, ha protestat enèrgicament aquesta setmana.
 ·
La fotografia
Reñé i l'ambaixador d'Israel intensificaran els contactes per enfortir les relacions entre els dos territoris
El president de la Diputació de Lleida s'ha trobat amb Alon Bar per a consolidar les relacions del municipi amb Israel. Lleida exporta a Israel 50 milions d'euros i algunes empreses lleidatanes ja tenen partners en aquest Estat.
 ·
Recull de premsa
Casas: "La Santa Aliança busca partit. Invoquen Navarro i posen ciris a la tercera via de Duran"
"El nou escenari polític i les crisis superposades ho capgiren tot. Mas, xiulat a l'últim Trofeu Godó, entén que el vot és dels ciutadans".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí