Dimarts, 29 d'octubre del 2013 | 18:10
Crònica · Unió europea
Catalunya-Europa: un debat viciat
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
Viciat: adj, esp. Dit de l'aire carregat d'impureses, especialment d'un lloc tancat. O bé: adj. Dit d'alguna cosa que s'ha deformat amb el temps. Les dues definicions que dóna el Diccionari de l'Enciclopèdia Catalana serveixen per explicar què ha passat en el debat sobre l'encaix del futur estat català a la Unió Europea. Probablement, la causa de tot plegat és que --com ens passa massa sovint-- hem engreixat una falsa polèmica abans d'hora.
Opinió
Estratègies
Vicenç Villatoro
Periodista i escriptor
Se'ns critica sovint als catalans un defecte greu: expliquem les nostres estratègies. Ensenyem les cartes a mitja partida. Anunciem quin és el full de ruta abans fins i tot d'aplicar-lo. I això és un problema: ens veuen a venir. Però no som els únics.
 ·
Notícia
El sí puja al 58,5% segons una enquesta de l'AMI
La iniciativa endegada per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha presentat una enquesta aquesta setmana on s'hi destaca que el 58,5% dels catalans votaria sí a la independència de Catalunya.
Opinió · Política
Contra la frustració, unitat catalanista
Carles Campuzano
Diputat de CiU al Congrés
Sense un acord de fons entre tots aquells que compartim el compromís electoral de defensar el Dret a Decidir del poble de Catalunya, les possibilitats d'una consulta el proper any són mínimes. I és cert que amb acord català, però sense acord amb Madrid, tot plegat continua sent difícil.
 ·
Recull de premsa
Sáez: "Es comença a parlar, i molt, dels costos de la independència. S'hauran de contrarestar amb els de l'immobilisme"
"Em temo, doncs, que mort Mas, aquí no s'acabaria amb res més que amb ell. Els tafurs de l'Ibex 35 fa temps, una dècada almenys, que no l'encerten amb Catalunya".
 ·
Recull de premsa
Soler: "A Espanya no li exigeixen res. Està per sobre de contingències. La independència catalana, en canvi, necessita acreditar solvència i prosperitat"
"Catalunya és un projecte sota sospita, que s'examina cada dia i que, per a molts, només val la pena si esdevé un vestit a mida dels seus gustos. Si no, pel que sembla, és millor l'Espanya de Rajoy i de la FAES".
Opinió
Processos de secessió a la UE i el cas de Catalunya
Miquel Strubell
Sociolingüista
¿Quines reflexions faig arran de l'interessant Seminari celebrat a l'Institut d'Estudis Europeus de la University College London amb la coorganització de Diplocat, més enllà de celebrar la presència de molts acadèmics i recercadors britànics, i representants de diferents ambaixades, entre el centenar llarg d'assistents? En faig, aquí, només quatre.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí