Dilluns, 2 de desembre del 2013 | 20:17
 ·
Notícia
El Punt AVUI aposta per l'opinió en el seu tercer aniversari
El Punt i el diari AVUI que van fusionar-se el passat juliol del 2011 engeguen ara una nova etapa en conjunt en la que pretenen enfilar les vendes amb una potent secció d'anàlisi, interpretació i opinió. Carme Forcadell, Muriel Casals i Marina Llansana, entre d'altres, són els nous fitxatges de la capçalera.
Opinió
Nació i nacionalisme
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Dos articles aparegunts a La Vanguardia el diumenge 1 de desembre m'han tornat a estimular per a expressar la meva opinió sobre l'ús de la paraula "nacionalisme" referit a la reivindicació democràtica del dret a l'autodeterminació. Tots dos articles indiquen que el nacionalisme és nefast i que caldria abandonar-lo en la terminologia política catalana. Ja ho he expressat en altres ocasions però potser hem de tornar a aclarir qüestions conceptuals.
 ·
La fotografia
Més de 50.000 persones en contra del tancament de RTVV
Una multitudinària manifestació ha omplert els carrers de València i d'Alacant per a defensar la ràdio i televisió públiques. Vora 60.000 persones han cridat la dimissió d'Alberto Fabra i la convocatòria urgent d'eleccions anticipades al País Valencià.
 ·
Crònica · Internacional
Ucraïna, l'inici d'una nova Guerra Freda a Europa?
Amb la voluntat d'anar assolint una certa convergència amb les lleis i els estàndards de la Unió Europea, principalment en els àmbits polític i econòmic de cara a un futur acord d'associació i una futura eventual integració dins la comunitat europea, es va impulsar el 2009 la denominada Associació Oriental amb les anteriors repúbliques soviètiques de Bielorússia, Ucraïna, Moldàvia, Geòrgia, Armènia i Azerbaidjan.
 ·
Llibres / revistes
Carlemany. El pare d'Europa
 ·
Recull de premsa · Política
Terricabras: "Si el vot espanyol és irrellevant per fer-nos independents, també ho és per retenir-nos. L'autodeterminació és nostra, no seva"
"Per què es preveu que l'Estatut de Catalunya sigui votat només pels catalans? És que no afecta també tots els espanyols? [...] En un procés d'autodeterminació, els únics vots rellevants són els d'aquells que s'autodeterminen".
 ·
Recull de premsa · Llengua
Gifreu: "El grau zero de la fortalesa d'una llengua nacional és disposar d'estat. Sense estat propi, el català avançarà per la via de la perdició"
"No podem ser ingenus. Passi el que passi a l'interior, no podrem ni aturar les polítiques lingüicides dels governs de Madrid o París ni domesticar les agressives incursions dels mercats del multilingüisme".
 ·
Llibres / revistes
Els altres independentistes
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · País Valencià
La fi de RTVV: açò és un colp d'Estat
Quasi dotze hores de tortura nocturna a les instal·lacions de Burjassot de RTVV han estat les protagonistes d'un dels capítols més foscos de la democràcia espanyola.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí