Dijous, 12 de desembre del 2013 | 20:14
Opinió · Política
Sí i Sí. Farem un nou país per a tothom
Oriol Amorós
Portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra
Avui 13 de desembre s'ha produït un gran acord. Un acord que era difícil perquè uneix forces polítiques de trajectòries i discursos diferents. Però s'han posat d'acord per donar la veu a la ciutadania, amb una pregunta clara i honesta, on els que volem la independència, els que volen un estat propi i els que no volen canviar res podran expressar la seva voluntat en llibertat.
Crònica · Política
Primera gran victòria: pregunta clara i data fixada pel 9 de novembre de 2014
Artur Mas ha acordat amb ERC, ICV i CUP una consulta pel proper 9 de novembre de 2014 amb una pregunta encadenada, és a dir, una pregunta amb dos apartats. 'Vol que Catalunya sigui un estat? En cas afirmatiu, vol que sigui un estat independent?' La majoria parlamentària a favor del dret a decidir ha posat, d'aquesta manera, punt i final a les escenes de tensió entre partits viscudes darrerament sobre el plantejament de la pregunta i la data. La claredat i concissió de la pregunta confirma una primera gran victòria en el camí cap a l'estat propi.
 ·
Notícia
Màxima mobilització a favor de la consulta i del sí
Òmnium Cultural, l'Assemblea (ANC) i l'AMI, les entitats més representatives de la societat catalana, han valorat molt positivament l'acord de la data i la pregunta de la consulta catalana d'aquesta setmana. La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha subratllat sobre les reaccions de l'Estat, que a Madrid "no hi perden res, sinó que hi guanyen un amic".
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
La paradoxa Antich i els Godó
Finalment, Josep Antich deixa la canongia transvestida de la direcció de La Vanguardia. Antich ha estat un supervivent: ha volgut ser amic --o ho ha fet veure-- de Jordi Pujol, essent Antich un lacai de Lluís Prenafeta, després ha volgut ser-ho de Felipe González, de José María Aznar, de Pasqual Maragall, de José Montilla i, per què no, també amic de José Luís Rodríguez  Zapatero. Sempre amb el poder.
 ·
Llibres / revistes
Alícia Sánchez-Camacho ens demana 200.000€
 ·
Crònica · Seguretat
'Stop' a la privatització i dretanització de la seguretat
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC)
L'ofensiva del Partit Popular per terra, mar i aire en contra dels avenços democràtics i socials --i evidentment en contra les llibertats nacionals dels catalans-- es complementa ara amb un atac directe al moll de l'os de la seguretat dels ciutadans de l'Estat.
 ·
Recull de premsa
El pati descobert: "La pregunta suma al carro de l'estat propi a grups polítics que difícilment s'haurien sumat amb una única pregunta"
"El fet d'haver escollit dues preguntes (que porten a tres escenaris possibles) pot tenir efectes col·laterals [...]. El concepte "estat" en la primera pregunta no es correspon al criteri de claredat. Pot sonar tant a estat federal [...] o a una confederació".
 ·
Crònica · Política
Mandela, de terrorista a líder mundial exemplar
Antoni Reig
Periodista
El món sencer està valorant, aquests darrers dies, el líder sud-africà, Nelson Mandela, com un dirigent polític exemplar, un model a seguir i com una de les grans figures polítiques del segle XX, amb motiu de la seva mort.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí