Dilluns, 16 de desembre del 2013 | 19:36
TribunaTV
La Via Catalana des de l'aire
Crònica · Política catalana
Refundar la Unió Socialista de Catalunya, refer el bloc ERC-USC
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
L'acte d'ERC del 14 de desembre a l'Auditori del Fòrum va tenir un efecte lateral molt important, més enllà de l'objectiu d'impulsar la consulta d'autodeterminació. L'aplaudiment que va rebre Ernest Maragall, la presència de Toni Comín, de Ciutadans pel Canvi i de Fabián Mohedano de l'executiva del PSC, les paraules de Josep Maria Mainat i de Juanjo Puigcorbé recriminant l'absència dels socialistes en el pacte per la consulta, mostra una cordialitat que evoca  l'entesa entre Esquerra Republicana i Unió Socialista a la dècada de 1930.
Opinió
Junts, arribarem més lluny
Xavier Serrahima
Escriptor
El gran, rotund, incontestable èxit de la històrica data d'ahir, tot i ésser importantíssim, no és tant haver establert la pregunta de la consulta o acordat el dia de la celebració, sinó haver-ho fet conjuntament: haver aconseguit, per una vegada en la història recent del catalanisme, posar-se d'acord totes les forces que el representen: CiU, ERC, ICV i les CUP.
Opinió
Una pregunta com una fulla 'Gillette': afaitar i arranar (sí&sí)
Francesc-Marc Álvaro
Periodista
Tenim la pregunta i tenim la data i, en general, hi ha una certa alegria. Continguda i momentània, però alegria. Ho atribueixo al fet que, en els darrers mesos, el pessimisme de caire futbolístic havia contaminat les expectatives del camp sobiranista fins aconseguir una espessa capa de terribles auguris sobre la fràgil predisposició dels nostres polítics a signar un acord plausible.
La fotografia
Junqueras: "Mai havíem arribat tan lluny, mai havíem sigut tants i mai havíem tingut tanta força"
En un acte històric i dels més plurals d'Esquerra, el president del partit, Oriol Junqueras, ha exclamat que l'oportunitat històrica és única i que "mai havíem arribat tan lluny, mai havíem sigut tants i mai havíem tingut tanta força".
Recull de premsa
Villatoro: "Espanya hauria d'acabar triant entre ser plenament europea o boicotejar Catalunya"
"Espanya podria haver d'acabar triant entre conservar la democràcia o intentar garantir a qualsevol preu que Catalunya no se'n pugui anar en cap cas. No sé què triaria".
Recull de premsa
Culla: "La pregunta és confusa, però és la que permet el consens i ara caldria fer el possible per sumar el PSC"
"Personalment, [la pregunta] em sembla una fórmula complicada i confusa: potser és el peatge a pagar al consens. [...] El concepte d''Estat propi' és un flat retòric que no vol dir res. Jo hagués demanat posicionar-nos sobre un 'Estat sobirà'".
L'acudit
Per Puyal
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí