Dimecres, 15 de gener del 2014 | 18:57
Opinió · Política
La consulta s'ha de fer
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
La clau perquè Catalunya pugui disposar d'un Estat propi passa pel reconeixement internacional. En aquests moments no existeix aquest reconeixement, no pas per oposició activa al procés sobiranista sinó per indiferència històrica de la comunitat internacional als afers mediterranis en general –no tenim recursos, només cultura–, una constant dels darrers segles. Prova d'això, entre d'altres, són els quaranta anys de dictadura franquista que vam haver de patir.
 ·
Crònica · Política
Criticar la CUP?
Tothom sabia que la incorporació de la CUP a la política institucional provocaria unes característiques pròpies i, alhora, uns resultats molt positius per al que podriem anomenar l'extrema esquerra del país i per la majoria nacional, perquè aquesta franja política ha mantingut sense fissures la radicalitat nacional tot defensant la nació sencera: els Països Catalans.
Opinió
Objectiu: frenar el referèndum
Isidre Palmada
Professor
Els passos del curt cicle polític del 2014 es poden comptar com les figures del ball. És la cadència de l'"un-dos-tres" estudiat. El 16 de gener, CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP (i potser algun diputat del PSC) sol·licitaran al Govern central que delegui a la Generalitat la competència per convocar i realitzar referèndums, en virtut de l'article 150.2 de la Constitució. 
 ·
Crònica · Internacional
Amnistia Internacional davant les amenaces de cop d'Estat a Catalunya
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)
Avui casualment he tingut ocasió de parlar amb un membre d'Amnistia Internacional (AI), que feia campanya a peu de carrer en un punt cèntric de Barcelona. Els he preguntat per la seva posició en relació a un dret humà fonamental, poder votar lliure de tota forma de coacció.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Elegia
Ivan Mambrillas
Sempre hi ha un dia en què fas sentit dels arguments dels miserables. Lucena ha posat en circulació l'expressió petició unilateral: "el PSC no donarà suport a una petició unilateral de traspàs de la competència..."
 ·
Recull de premsa
Forcadell: "L'únic que volem és gestionar els nostres recursos i poder decidir el que més ens convé"
"El govern espanyol, en lloc d'oferir-nos propostes engrescadores perquè no marxem, s'entesta a dir que la Constitució no ho permet. Que s'hi esforcin tant com vulguin que la història ens demostra que la democràcia sempre guanya".
 ·
Recull de premsa
Villatoro: "Si l'esquerra espanyola cregués de veritat en el federalisme el faria servir en el referèndum per votar no"
"L'esquerra espanyola ha renunciat a tenir veu pròpia i a l'herència d'una de les dues Espanyes".
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
El necessitem, el PSC?
Sí. El PSC ha estat una part fonamental del poble de Catalunya. I amb la seva implicació en la reconstrucció nacional del país, el partit va substituïr, en el seu moment, el PSUC donant d'aquesta manera continuitat a la poítica i estratègia de la Catalunya un sol poble.
 ·
Crònica · Internacional
El difícil paper del senyor marquès
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
Carlos Espinosa de los Monteros, marquès de Valtierra, s'ha passejat recentment per Catalunya explicant les bondats de la Marca Espanya, el negociat que ell dirigeix. Ho té complicat per combatre l'independència des d'aquest flanc perquè la realitat li ha girat l'esquena.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí