Dimarts, 18 de febrer del 2014 | 18:00
 ·
Crònica · Societat civil
Ens heu decebut...
En la Declaració de febrer de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es fa palesa la seva profunda decepció pel fet de que els partits catalans que esteu a favor de la consulta no hagueu estat capaços de formar una candidatura única a les eleccions europees. I és que, polítics, ens heu decebut molt. No heu estat capaços d'estar a l'alçada en aquest moment tan clau del nostre procés sobiranista.
Crònica · Informe SIC
Unionistes: fracàs rere fracàs. L'Estat està emprenyat
L'estratègia de Soraya Sáenz de Santamaría i els seus "nans" del CNI, juntament amb les gestions del fidel Jorge Moragas, l'home de Rajoy en les relacions amb Catalunya, no aconsegueix resultats, sols genera més i més crispació entre els dirigents del PP català, avui desprestigiats davant l'opinió pública. Sánchez-Camacho perd els papers davant de cada intervenció pública i els seus problemes personals i de lideratge la fan estar amb un estat de nervis que la condicionen.
Opinió
Els obstacles, superables?
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
El sector econòmic i empresarial, d'una banda, i el sector internacional, de l'altra, són els que resten en l'ambigüitat pel que fa referència al procés sobiranista que tenim en marxa. Cal matisar, això no obstant, que el sector econòmic és divers i que una cosa són les posicions dels que tenen càrrecs a organitzacions estatals --com és el cas del senyor Rosell-- que, entre d'altres coses, volen preservar el seu càrrec, i de l'altra són les empreses concretes que tenen por que es produís la pèrdua del mercat espanyol, encara que en alguns casos hi ha almenys dos matisos a introduir en el plantejament.
Opinió · Política
La factura de la llum
Marta Alòs
Diputada al Parlament de Catalunya
A casa meva em van ensenyar que havia de tancar el llum cada vegada que sortís d'una habitació, un manament que he practicat fil per randa durant tots els dies de la meva vida. No obstant això, no he pogut evitar que el cor se'm dispari cada vegada que m'arriba el rebut de la llum.
 ·
Notícia · País Valencià
La destrucció de l'escola pública en valencià: adéu a 155 línies
L'estratègia de bloqueig del govern valencià a l'ensenyament en llengua pròpia que ja havia alertat Escola Valenciana s'ha cristal·litzat aquesta setmana. La Generalitat Valenciana ha anunciat la supressió de 155 línies en valencià a 136 centres d'ensenyament públics.
 ·
Llibres / revistes
És hora d'abdicar
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "Alícia, que sí, que va seriosament. I que ens hauries de dur a tots als tribunals. Per inconstitucionals!"
"Alcaldes, regidors, polítics, opinadors, periodistes, mestres, mossos, els de TV3 perquè és una estructura d'estat, el Servei Meteorològic de Catalunya... [...]. Tots al jutjat. Vinga, Alícia, som-hi".
 ·
Crònica · Informe SIC
Crispació i incitació a la violència. La nova estratègia de la 'quinta columna' unionista
Tota prevenció és poca davant de la crispació i la incitació a la violència de les declaracions d'aquestes darreres setmanes dels diputats Albert Rivera, Matías Alonso i l'inefable Jordi Cañas, com també les de dirigents del PP, que presenten Catalunya en una situació de crispació i violència inexistent.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí