Dimecres, 5 de març del 2014 | 18:29
 ·
Crònica · Internacional
Putin perd Ucraïna però es queda amb Crimea
Antoni Reig
Periodista
La revolució popular iniciada el passat mes de desembre per una part important del poble ucraïnès ha triomfat fent caure el president Víktor Ianukòvitx, i ha fet canviar l'orientació d'aquest estat. De la dependència del Kremlin a l'acostament a la Unió Europea.
Opinió
Pujar l'Everest (i baixar la brossa)
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC
Fa uns quants anys escrivia que em sentia orgullós, com a català, d'una part concreta dels nostres eurodiputats. En aquell moment, Tremosa, Romeva i Junqueras representaven el bo i millor que hom espera dels polítics: coneixement, compromís, formes, fons i una capacitat de treball contrastada dins i fora de les institucions públiques.
 ·
Crònica · Societat civil
Jordi Casassas vol que l'Ateneu s'afegeixi al Pacte Nacional
El proper 24 de març els socis elegiran nova junta de l'Ateneu Barcelonès. Dues candidatures s'enfronten, liderades per l'economista Josep Maria Carreras, amb molts suports de l'aparell socialista, i l'historiador Jordi Casassas, d'accentuat color sobiranista.
 ·
Llibres / revistes
Doncs jo, ara, votaré 'sí'
 ·
Recull de premsa
Grau: "Espanya com a estat reaccionarà amb bravates, amenaces, rialles i despit. Com ho va fer amb Cuba"
"Si trobéssim federalistes a l'altre cantó no hi guanyaríem res de res. Però és que a més estan en minoria. Al Congrés i en la batalla de l'opinió pública".
 ·
Crònica · Pla de lleida
Si el poble no té por (de desobeir), el govern no té dret a tenir-ne
Ivan Mambrillas
-No cal dir que farem festa major, ininterrompudament, durant un mes, tant si la palanca de l'emancipació és un referèndum com si ho acaba sent una declaració unilateral de l'assemblea de representants.
 ·
Recull de premsa
Bosch: "La construcció d'un estat és una gran oportunitat per tenir un país equiparable als millors estats europeus"
"L'economia catalana és la més oberta i exportadora de l'estat espanyol. El 2012 les exportacions de béns a la resta del món van suposar el 28,3% del PIB català, mentre que les de l'estat espanyol sense Catalunya van representar només el 19,7% del PIB de la resta de l'Estat".
 ·
Crònica · Política catalana
Federalistes? Més aviat antisobiranistes
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
El problema d'alguns que es proclamen federalistes és que no ho són. El federalisme no és la meva opció, però és una opció legítima. El debat entorn el Pacte Nacional pel Dret a Decidir inclou un seguit de paranys en el llenguatge emprat. Un d'ells és la suposada contraposició entre sobiranisme i "federalisme". Però, quin "federalisme"? 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí