Dijous, 14 de abril del 2011 | 19:29
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Primers indicis de crisi al govern de Mas
Poc després dels emblemàtics 100 dies del govern d'Artur Mas, a CiU sonen els tambors interns de crisi. "El govern dels millors", que va resultar el "dels possibles", comença a tenir indicis de crisi. Els forts i ben consolidats Departaments d'Economia i Coneixement, Interior i de Territori i Sostenibilitat, que assoleixen un aprovat alt, no compensen els que suspenen:
 ·
Crònica · Afers religiosos
Fracàs del desembarcament ultra a Euskadi
Amb un gran desplegament propagandístic, els sectors més conservadors de l'Església espanyola havien programat una "operación País Vasco" per al proppassat cap de setmana.
 ·
Crònica · Política catalana
80 anys després, pocs republicans
El dijous s'han commemorat els 80 anys de la proclamació de la República Catalana per part de Francesc Macià. Alguns partits i mitjans de comunicació han aprofitat l'efemèride per parlar-ne i per reivindicar la vigència dels valors republicans, que el franquisme va escombrar i que la mal anomenada transició democràtica no va tenir cap interès a recuperar.
 ·
Notícia · Societat civil
Metges i professors desborden la Plaça Sant Jaume en la primera gran protesta contra el govern
Milers de treballadors públics omplen de gom a gom la plaça per manifestar-se contra les retallades de l'executiu d'Artur Mas en sanitat i educació.
 ·
La fotografia · Història
Francesc Macià: vuit dècades després de la República Catalana
"Catalans, interpretant el sentiment i els anhels del poble que ens acaba de donar el seu sufragi, proclamo la República Catalana com a Estat integrant de la Federació ibèrica".
Opinió · Societat civil
Impuls i acceleració
Marta Rovira
Sociòloga
Les lleis de la física diuen que després de l'impuls ve l'acceleració. I com en tantes coses de les ciències naturals, ens serveix de metàfora per a interpretar els comportaments socials.
 ·
Notícia · País Valencià
El PP força a Camps a fer marxa enrere en la seva darrera cacicada
El 'populars' valencians han presentat una reclamació contra quatre canals de televisió estatals per tal que eliminessin de les seves informacions termes com "corrupció" o "imputat". La direcció estatal s'ha desmarcat de l'esperpèntica acció de Camps, que ha hagut de retirar la reclamació.
 ·
Notícia · Comunicació
Saül Gordillo recorda que el pressupost per habitant de l'ACN és el més baix d'Europa
En el seu primer article després de ser "destituït fulminantment" com a director de l'Agència, el periodista ha posat de relleu l'austeritat de l'empresa, que costa 0'42 euros l'any a cada català.
 ·
Notícia · Comunicació
Nexe: l'actualitat del pensament valencianista
La societat valenciana es troba en permanent canvi, com moltes parts del planeta, i això obliga a la interpretació i revisió constant de les diferents maneres d'entendre la realitat que s'esdevé en el propi territori.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí