Divendres, 4 de abril del 2014 | 20:05
Crònica · La Catalunya constituent
L'explosió d'un moviment
No hi ha cap moviment social, cap, que sigui perfecte i que llisqui com una seda. Després la història ho "arranja", però la realitat humana, la individual i la social, és un garbuix de contradiccions i sinuositats. Doncs, acceptant que això és així, no es pot negar que déu-n'hi-do com el moviment per la independència política de Catalunya ha avançat d'ençà del 2010, i, de moment, en una línia força dreta.
 ·
Crònica · Societat civil
La il·legalització de l'ANC
Marc Costa
Advocat i politòleg
Es parla molt sobre una possible il·legalització de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per part de l'Estat espanyol. I quan els gossos borden, alguna cosa senten. Se'ls acusa, entre altres coses, d'associació il•lícita, proposició a la sedició i malversació de fons públics.
 ·
TribunaTV
Should Catalonia have the right to vote in a democratic context?
 ·
Crònica · Economia
Grífols, davant dels paràsits i funcionaris
Miquel Sellarès
Periodista
Fa uns dies em trobava a un sopar-tertúlia a casa d'un important empresari català exportador de més del 70% de la seva producció. Va ser de les trobades més il·lustratives per a mi del gran canvi que s'està produïnt al nostre país.
 ·
Crònica · Política catalana
El dogma de la sobirania espanyola inconsútil
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
El Regne d'Espanya refusarà la consulta catalana perquè s'ha autoconcedit el dret a retenir Catalunya sense el consentiment dels seus ciutadans. El Govern espanyol al·lega que el conjunt del poble espanyol, que inclou els catalans al marge de la seva voluntat, és l'únic titular de la sobirania i l'únic que té dret a decidir el futur col·lectiu. Felip V va ser el primer monarca que va invocar la seva sobirania per decidir el futur dels catalans va ser al Decret de Nova Planta, basant-la en el dret de conquesta.
 ·
Notícia
La Plataforma per la Llengua denuncia que la modificació de la llei del cinema vulnera els drets lingüístics
L'encara residual situació del català a les sales del cinema del país no avança i el Govern no fa cap pas per a canviar l'anòmala situació. Aquesta és la denúncia de la Plataforma per la Llengua que ha alertat que l'avantprojecte de modificació de la Llei del cinema no garanteix el dret dels espectadors al cinema en català.
 ·
Recull de premsa
Aragay: "La idea d'una Catalunya tancada no s'aguanta. Fer passar l'independentisme per això és un error"
"L'independentisme respon a una evolució política lligada precisament a la voluntat cosmopolita, amb la necessitat d'obrir-se encara més al món."
 ·
Crònica · Política catalana
Ferida oberta
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Catalunya no es regeix per l'Estatut aprovat pel poble català en referèndum l'any 2006 sinó per l'Estatut modificat per la sentència del Tribunal Constitucional espanyol. Aquesta és la situació injustificable i impensable en un país de la Unió Europea. Perquè en una democràcia la legalitat emana de la voluntat popular i a ella s'ha de sotmetre.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí