Divendres, 6 de juny del 2014 | 18:22
Opinió · Política
CiU: cap al 9-N
Miquel Sellarès
Periodista
CiU, juntament amb el PNB, ha esvaït tots els dubtes que existien entre la majoria social sobiranista amb la seva abstenció en el procés monàrquic. Una majoria que ja estava segura amb el President Artur Mas però que desconfiava de CiU i --sobretot-- del líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida.
Crònica · Madrid
Què farà Felip VI amb les forces armades?
Mal començament del futur rei espanyol Felip VI. Si el seu pare es va acomiadar parlant de la gran nación española, el fill apunta maneres reivindicant la nación unida. Això sí, amb el toc de diversa, que sempre és més refinat. És evident que el futur monarca mantindrà la continuïtat de fons amb Joan Carles.
Opinió
Castells que volten per votar
Ernest Benach
Expresident del Parlament
Aquest diumenge mitja Europa veurà com unes quantes colles castelleres aixecaran els seus castells amb l'objectiu d'explicar a Europa que els catalans volen votar.
Opinió
L'abdicació i nou govern
Isidre Palmada
Professor
Fa temps que Madrid broda fi amb la qüestió catalana. Amanyaga amb delicadesa les cancelleries. Les sedueix amb raonaments i dades. Posa ferms als diplomàtics i els fa fer instrucció. Perquè sap el pa que s'hi menja i qualsevol país els podria xafar la guitarra.
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Monarquia: no és el nostre problema, cal evitar distreure'ns
Ara per ara és un fet que allò que passa a Espanya ens pot afectar. Però no ens pot distreure del nostre full de ruta. Ens trobem a molt pocs mesos del repte més important de la nostra nació en els darrers segles: el 9 de novembre i el nostre dret a decidir.
 ·
Crònica · Col·lectiu Coronel Escofet
Fernández Díaz ensenya el "paquet" de l'Estat
Des del col·lectiu Coronel Escofet ens hem preguntat diverses vegades --i en aquesta ocasió més que mai-- si al govern de Catalunya o a l'Ajuntament de Barcelona existeix algun gabinet d'estrategues per a fer el joc a l'Estat.
Opinió · País Valencià
Les claus del 'sorpasso'
Vicenç Villatoro
Periodista i escriptor
Les eleccions europees han dut la política catalana un doble titular. El primer, un reforçament del bloc sobiranista per damunt del contrari a tota consulta. El segon, una certa redistribució interna de les forces en tots dos blocs.
 ·
Crònica · Seguretat
Sánchez-Camacho i Fernández Díaz ja tenen la foto
Miquel Sellarès
Periodista
Una de les conviccions importants que ha de tenir el poble de Catalunya és que la violència és un element que sempre ens anirà a la contra, i que es convertirà en una eina d'aquells qui volen desprestigiar el moviment social i nacional de Catalunya cap a la llibertat i la sobirania.
 ·
Crònica · Política catalana
El 'pinyol' del 9-N: Mas, Junqueras i Herrera
El 25-M ha suposat un pas endavant cap al dert a decidir i la visibilitat de Catalunya a Europa. Els quasi 10 punts d'augment de vot català a les eleccions europees fa que el fet diferencial català tingui repercussió a Brussel·les i Estrasburg, i més encara davant l'euroescepticisme i l'onada de partits ultres europeus.
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "Ara resulta que hem de discutir si a Espanya hi ha d'haver república o monarquia. Com si d'aquí al 9-N no tinguéssim prou feina"
"Però, insisteixo, que no ens n'anàvem, nosaltres? Que no votàvem? És feina nostra, això de fer propostes? Que no fa no sé quants anys que en fem i havíem dit prou?"
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "L'abdicació és l'exhalació fatigada d'una decadència"
"La desalienació i desafecció catalana respecte a aquest tema són irreversibles. El procés i el calendari cap a la democràcia i la sobirania es mantindran inalterables".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí