Dilluns, 1 de setembre del 2014 | 20:22
Crònica · Política
La nova fase
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Amb la impugnació llei de consultes i la convocatòria del 9N per part del govern espanyol entrarem en una nova fase, tal com anunciar el President. Es tancarà l'etapa del dret a decidir i quedarà demostrat que la Constitució espanyola no reconeix els drets nacionals del poble català. El plet català deixarà de ser un afer intern espanyol perquè el dret a decidir és planteja quan les demandes d'independència d'un poble es poden resoldre en el marc legal de l'Estat qüestionat, com a la Gran Bretanya o el Canadà.
Editorial
Ni un pas enrere i ferms
La represa després de les vacances estiuences de Tribuna.cat es dóna en unes circumstàncies històriques --potser irrepetibles-- després de 15 anys d'edició diària del nostre digital.
 ·
Crònica · Informe SIC
L'Estat passa a l'ofensiva
Aquest mes de juliol l'Estat, conscient del seu fracàs per aturar la voluntat majoritària dels catalans d'expulsar-se Espanya de les seves vides, ha près la decisió de rectificar estratègies i tàctiques. I avui ja en podem començar a veure les conseqüències.
Opinió
La forma és el fons
Josep-Lluís Carod-Rovira
Polític i escriptor
Ara fa un any, centenars de milers de catalans omplien carreteres, carrers i places i, agafats de la mà, reivindicaven el dret a ser i a ser lliures, de manera festiva, alegre, convivencial.
 ·
Llibres / revistes
Una guia amb la Fundació F.C. Barcelona
Opinió
Tres condicions per triomfar
Fèlix Martí
President de Linguapax
Ni les rituals amenaces espanyoles ni les pobres complicitats dels actuals dirigents europeus, que aparquen els seus principis democràtics per protegir les velles estructures estatals, podran aturar el procés cap a la independència de Catalunya.
 ·
Recull de premsa
Sellarès: "L'afer Pujol no ha de condicionar la transició perquè ell no hi ha participat ni tampoc n'és el promotor"
"[Jordi Pujol] Podrà haver comès o no delictes o errors, però també és l'arquitecte de les estructures d'estat que tenim, i no m'afegiré al linxament".
 ·
Recull de premsa
Culla: "Per a què diantre volia Pujol milions d'euros dipositats en paradisos fiscals?"
"Si Pujol s'hagués immolat per protegir la prole, ¿on queda el seu sentit de la història, la seva preocupació per allò que les futures generacions diran d'ell i de la seva obra?"
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Madrid
El poble espanyol pot fer rectificar Rajoy; el poble català no fallarà a Mas
A la desesperada, Josep Antoni Duran i Lleida va anunciar al Congrés, que el president Mas ja havia demanat una reunió a Mariano Rajoy. Els partidaris de la tercera via (una via cada cop més morta) saben que el temps se'ls acaba i forcen la trobada. El procés camina ràpid i l'enrocament de Madrid, negant la consulta, s'ha convertit en un disbarat que ja només perjudica els espanyols.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí