Dimarts, 9 de setembre del 2014 | 20:55
 ·
TribunaTV
TribunaTV entrevista Vicenç Villatoro en exclusiva
Crònica · Política
Els arguments del referèndum d'autodeterminació
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
La prohibició de la consulta del 9 de novembre per part del Regne d'Espanya acabarà de demostrar que la impossibilitat d'exercir el dret a decidir dins la legalitat espanyola. El poble català haurà de reclamar un referèndum d'autodeterminació a les Nacions Unides, per tal que el conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol deixi de ser un afer intern espanyol.
 ·
Notícia
"El problema és l'actitud de l'Estat"
Dins del cicle d'entrevistes Reptes 2014, aquesta setmana TribunaTV ha entrevistat en exclusiva Vicenç Villatoro, escriptor i periodista, qui ha assegurat que el problema que rau al fons del procés català és "l'actitud de l'Estat espanyol".
Opinió
11.09.14, la Diada cap a la llibertat
Alfred Pitarch
Candidat a l'alcaldia de Reus 2015
Dijous vinent no serà un dijous normal. Dijous vinent tornarem a celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Com cada 11 de setembre, la Nació exalta els seus valors, recorda la seva història i els homes que en foren protagonistes i fa projectes de futur.
Opinió
Disparar-se al peu
Isidre Palmada
Professor
Disparar un tret al peu és lleig. Disparar-lo en el propi és estúpid. És el que diu Josep Ramoneda a l'Ara el dia 3, a la contraportada. Ramoneda posa sobre la taula el tema més evident: cal fer la consulta tant sí com no?
 ·
Notícia
La V assoleix el mig milió d'inscrits
El ritme d'inscripcions a la Via Catalana d'enguany creix exponencialment i, hores d'ara, els organitzadors han anunciat que els participants a la V arriben a 500.000.
 ·
Recull de premsa
Gifreu: "La defensa pública d'una de les dues opcions polítiques atempta contra la democràcia liberal"
"Cert que aquí el debat sobre la independència de Catalunya és ben viu i general. Però es tracta d'un debat difús, dispers, sovint confusionari, per manca d'un final clar i definit".
 ·
Recull de premsa
Boix: "L'argument del nacionalisme insolidari, tan buscat pels publicistes espanyols, ha petat"
"Les visites a Catalunya de periodistes, intel·lectuals i polítics estrangers s'han multiplicat els darrers dos anys. El que troben, gent il·lusionada, pacífica i compromesa, tira per terra totes les construccions imaginàries de la premsa espanyola".
Opinió
I vostè, com ho impedirà, senyora Sáez de Santamaria?
Ernest Benach
President del Parlament (2003-2010)
Llegeixo amb estupefacció que la vicepresidenta del govern d'Espanya insta el president Mas a dir als catalans que no hi haurà consulta el proper 9 de novembre. I tot això ho barreja amb la recuperació de la crisi econòmica, amb la Catalunya real i la Catalunya legal. Sembla que l'argumentari ja està clar, i que els dos conceptes, la Catalunya real i la Catalunya legal seran ara els principals arguments amb què ens bombardejaran per premsa, ràdio, televisió i Twitter durant les properes setmanes. 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí