Dimecres, 10 de setembre del 2014 | 20:23
 ·
Crònica · Política
Els arguments del referèndum d'autodeterminació
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
La prohibició de la consulta del 9 de novembre per part del Regne d'Espanya acabarà de demostrar que la impossibilitat d'exercir el dret a decidir dins la legalitat espanyola. El poble català haurà de reclamar un referèndum d'autodeterminació a les Nacions Unides, per tal que el conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol deixi de ser un afer intern espanyol.
Crònica · Informe SIC
Exigeixen que l'Estat ensenyi "el paquet"
Cada vegada l'unionisme està més negitós. La desesperació i la crispació els fa perdre els papers. I els sectors més sensats de l'unionisme són conscients que la no alternativa que ells representen no té recorregut. La seva teoria que amb dos o tres escàndols --com l'afer Pujol-- es provocarà una desinflada del sobiranisme no ha funcionat. I això desespera aquells qui han dissenyat la política d'enduriment i enfrontament directe amb el sobiranisme.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Demà
Ivan Mambrillas
No farem demà una tremebunda ve baixa per recordar als inquilins del Parlament la greu responsabilitat que han contret davant el poble, perquè la mobilització ja és, en si mateixa, una forma d'autoresponsabilització política ─i de consciència plàstica, com és costum─ d'aquest poble.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Unió és sobiranista i no unionista, malgrat Duran
Unió Democràtica de Catalunya (UDC) és un partit basat estatutàriament en l'ètica d'inspiració cristiana però el seu dirigent actual més conegut, Josep Antoni Duran i Lleida, fa grinyolar aquest ideari.
Documents
Dossier V
Opinió · Informe SIC
I vostè, com ho impedirà, senyora Sáez de Santamaria?
Ernest Benach
President del Parlament (2003-2010)
Llegeixo amb estupefacció que la vicepresidenta del govern d'Espanya insta el president Mas a dir als catalans que no hi haurà consulta el proper 9 de novembre. 
Opinió · Política
El cas Pujol
Marta Alòs
Escriptora
D'ençà de la confessió que durant el mes de juliol va fer pública el president Pujol, que Catalunya s'ha convertit en una mena de tertúlia monotemàtica on tothom es veu en cor d'opinar i de dir la seva.
 ·
Crònica · Seguretat
11-S i la Policia de Catalunya
La Policia de Catalunya (Mossos i Policies Locals), policia de les institucions nacionals catalanes, és imprescindible per un desenvolupament democràtic i pacífic de la Transició Nacional.
 ·
La fotografia
Demà, tots a la V!
Catalunya es prepara per viure una de les Diades nacionals més transcendents de la història del país, demà a la capital catalana així com arreu del país.
 ·
Notícia
La història de les Diades, de Robert Surroca
Robert Surroca i Tallaferro és possiblement l'historiador més documentat de la lluita contra el franquisme i la clandestinitat. Ara, Surroca ha publicat els documents i les reflexions més ben informades de la lluita del nacionalisme i l'independentisme contra la dictadura.
 ·
Recull de premsa
Cardús: "De moment qui perd els papers són els que prohibeixen la presentació d'una novel·la a Utrecht"
"D'aquí al 9-N, a manca de tancs, viurem una guerra de nervis. La guanyarà qui no els perdi, qui mantingui la serenitat i la fortalesa. La guanyarà qui arribi al final sense cometre errors".
 ·
Notícia
"El problema és l'actitud de l'Estat"
Dins del cicle d'entrevistes Reptes 2014, aquesta setmana TribunaTV ha entrevistat en exclusiva Vicenç Villatoro, escriptor i periodista, qui ha assegurat que el problema que rau al fons del procés català és "l'actitud de l'Estat espanyol".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí