Dilluns, 10 de novembre del 2014 | 20:23
Editorial
I ara, el 10N i no perdre el temps
Amb la revolució democràtica i nacional del 9N, la molt important participació i la desobediència a l'Estat i a les seves lleis i aparells, aquesta diada històrica ha col·locat Catalunya en un terreny de joc desconegut. Alhora, però, Catalunya s'ha posicionat en una acumulació de forces necessàries per a fer un dels darrers passos endavant. 
Crònica · Política catalana
Gràcies als més de 40.000 voluntaris; ara el full de ruta del CATN
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Els 2.305.290 vots del diumenge fan quasi irreversible el procés cap a la independència. Aquest gran èxit es deu, sobretot, a les desenes de milers de voluntaris de la campanya "Ara és l'hora" que han encomanat el seu entusiasme a milions de conciutadans. És just i necessari donar-los-hi les més sentides gràcies. En un estudi de resultats electorals de "La Vanguardia" Carles Castro situava la xifra del punt de no-retorn en 2.500.000 de vots per la independència, el 40% del cens.
 ·
Crònica · Política catalana
Deu apunts sobre el 9N
1. Mas se l'ha jugat i ha guanyat. El president es va treure de la màniga l'invent del procés participatiu, en una operació arriscada i amb aspectes discutibles, però cal reconèixer que la jugada ha sortit bé i que Mas n'ha sortit reforçat com a líder del procés.
Opinió
No tots eren militants. Crònica d'una jornada a peu d'urna
Marta Rovira
Sociòloga
El dia ha començat ben aviat. A les vuit del matí hi havia molta gent esperant que s'obrissin les portes de l'institut. Els membres de les meses anaven apareixent enmig d'una multitud de candidats a suplent.
Opinió
És independentista la Unió Europea?
Isidre Palmada
Professor
D'entada, ningú no sabia què volia dir "dret a decidir". Semblava un eufemisme per no dir autodeterminació i parlàvem del dret a decidir i suposàvem allò del "i... tu ja m'entens".  Ara, aprofitant que s'ha popularitzat, podríem anomenar "dret a decidir" a "la via a la independència dins la Unió Europea".
 ·
Recull de premsa
Rodon: "No sembla, ni de bon tros, que el sobiranisme hagi tocat sostre"
"A molts municipis la mobilització a favor de la independència encara podria anar més enllà si el referèndum que es convoca fos 'oficial'".
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "Que ara agafin el relleu de veritat els polítics. Facin el favor d'anar per feina"
"Que convoquin eleccions ara, la setmana vinent o quan creguin, i que hi vagin junts o separats. Però als voluntaris ja no ens calen més proves, en aquesta gimcana".
 ·
L'acudit
Per Puyal
Opinió
El deu de novembre
Miquel Strubell
Sociolingüista
Tothom enfoca l'atenció legítimament en el 9 de novembre, però si tot va bé --i els indicis són que hi acudirà molta, molta gent, malgrat les amenaces més o menys sorolloses del Gobierno-- serà d'una transcendència més gran el 10 de novembre. El 10 de novembre s'haurà acabat la treva entre els partits favorables a la consulta, els que van sortir a la foto al Palau de la Generalitat el passat 13 de desembre.
Opinió
n9N: Votació? Votants!
Jaume López
Expresident de l'ACP i soci fundador de la PDD
Quatre idees sobre el n9N: 1. Legalitat contra legalitat. Ja és habitual el discurs que contraposa legalitat a democràcia i situa el 9N en aquesta darrera posició.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí