Divendres, 14 de novembre del 2014 | 21:01
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Construir un Estat nou des de la pluralitat d'opcions
És cert que la immensa majoria de la bona gent sobiranista del nostre país que s'aixopluga en la pluralitat ideològica de l'ANC i d'Òmnium Cultural voldria i somiaria amb una llista unitària, per una sola vegada --i amb caràcter excepcional-- que permeti la forma més aproximada a un referèndum o a unes eleccions plebiscitàries.
 ·
Crònica · Informe SIC
L'esclerosi de l'unionisme
El 9N és una victòria indiscutible de la revolució democràtica i nacional en marxa avui dia a Catalunya. I és alhora un fracàs de l'unionisme el qual, sense projecte alternatiu, s'ha basat en les lleis del postfranquisme fetes amb la pressió dels franquistes i dels golpistes militars. I amb l'únic argument de la por i la sagrada unitat d'Espanya. Aquesta estratègia de l'unionisme s'ha estimbat contra la voluntat de més de 2,3 milions de ciutadans que exigeixen el dret a decidir.
Opinió
I ara què?
Jaume Marfany
Vicepresident de l'Assemblea (ANC)
Diumenge 9 de novembre, 9 del matí. Els col·legis electorals romanen, encara, tancats. Des de fa més d'una hora una munió de gent s'espera a fora. En els seus rostres es reflecteix la il·lusió, el nerviosisme i, per damunt de tot, el convenciment.
 ·
Crònica · Política catalana
Deu apunts sobre el 9N
1. Mas se l'ha jugat i ha guanyat. El president es va treure de la màniga l'invent del procés participatiu, en una operació arriscada i amb aspectes discutibles, però cal reconèixer que la jugada ha sortit bé i que Mas n'ha sortit reforçat com a líder del procés.
Opinió · Política
9N: l'equivocació d'una part del federalisme català
Jaume Bosch
Diputat d’ICV al Parlament de Catalunya
La jornada del 9N ha estat un èxit indiscutible: més de dos milions tres-centes mil persones han anat a votar en el procés participatiu.
 ·
Crònica · Política catalana
Gràcies als més de 40.000 voluntaris; ara el full de ruta del CATN
Els 2.305.290 vots del diumenge fan quasi irreversible el procés cap a la independència. Aquest gran èxit es deu, sobretot, a les desenes de milers de voluntaris de la campanya "Ara és l'hora" que han encomanat el seu entusiasme a milions de conciutadans.
 ·
Crònica · Seguretat
CESICAT i ciberatacs: quan li veus el cul dius que és femella
Avui, davant els mitjans i la opinió públics, el mateix President de Catalunya ha explicat què és viure en una societat hiperconnectada i els efectes que pot tenir no estar preparats en aquest camp.
Enquesta
Després del 9N, ¿què cal fer?
 ·
Llibres / revistes
Un mar de llaços per la llengua
 ·
Notícia
'The Economist' dispara contra Rajoy: "Deixeu votar els catalans"
El rotatiu anglès que marca la pauta econòmica del sistema capitalista actual a nivell internacional s'ha dirigit aquesta setmana al president espanyol per a deixar-lo en evidència, amb un text on s'hi assegura que s'ha de deixar votar els catalans i que no fer-ho és "pervers".
 ·
Notícia · Societat civil
Tot a punt per a la onzena edició de la Festa pel joc i el lleure en català
La joguina en català continua essent una minoria --només el 6%-- en l'oferta total de joc i lleure que es pot trobar a les botigues catalanes. Davant d'aquesta deficiència permanent, la Plataforma per la Llengua ja té a punt tots els preparatius per a la Festa pel joc i el lleure en català d'enguany.
 ·
Recull de premsa
Alzamora: "Que Martín Villa es presenti com un ancià pacífic ho diu tot sobre la presumpta democràcia espanyola"
"Que la petició de responsabilitats hagi d'arribar des de l'Argentina ho diu tot sobre el sistema judicial espanyol. [...] No tenen vergonya ni la coneixen".
 ·
Recull de premsa
Nadal: "Si Mas i Junqueras es donen la mà, al febrer el desconcert a Espanya serà colossal"
"Mas i Junqueras es posaran d'acord entre ells i amb els altres partits sobiranistes respecte al què: la llibertat de Catalunya. També han d'acordar sense problemes el quan. Falta resoldre el com".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí