Dijous, 4 de desembre del 2014 | 21:13
Opinió · Societat civil
Del 'jo' al 'nosaltres'
Carme Arenas
Filòloga, historiadora de l'art i presidenta del PEN Català
En una setmana –de dimarts a dimarts-- hem tingut dos grans discursos polítics que, sens dubte, hauran de marcar de ple el nostre esdevenidor més proper.
Opinió
Calma, reflexió i consens
Miquel Sellarès
Periodista
Catalunya es troba en el seu moment més àlgid i històric dels seus darrers 300 anys i és lògic que hi hagi sentiments, il·lusions i fins i tot nerviosisme. Però cal que, entre els sobiranistes, i entre tots els qui volen la independència nacional de Catalunya, hi hagi cohesió, que no vol dir subordinació.
 ·
Notícia
Llanos de Luna oblida el general Escobar i reivindica Prim
La Delegada del govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha deixat per un dia el seu fort apache, la fortalesa amb que ha convertit la delegació del govern al carrer de Llúria, per fer un pase més: intentar monopolitzar i instrumentalitzar l'arxiu de la corona d'Aragó, al barri Gòtic, que prèviament havia sigut pres --quasi-- militarment per assegurar-ne la seguretat.
 ·
Crònica · Política
Unitat per la independència i nou contracte social
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Quan un poble afronta un conflicte extern ha de suspendre la confrontació interna per afrontar junts l'amenaça exterior. Però, si alhora hi ha greus problemes econòmics i socials, la unió temporal forçada ha de posar els fonaments d'un nou contracte social. El maig de 1940, quan les tropes del Tercer Reich van envair els Països Baixos, Bèlgica i França, un sentiment d'amenaça vital es va apoderar de la Gran Bretanya.
 ·
Crònica · Afers religiosos
La internacionalització de Catalunya segons l'abat Escarré
El CIEMEN, el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions) dedica bona part de la seva activitat a la projecció internacional de la nació catalana.
 ·
Notícia · Política
Moviment d'Esquerres (MES) eixampla el ventall del sobiranisme polític a Catalunya
El nou partit dels socialistes sobiranistes s'ha presentat formalment aquesta passada setmana i s'ha definit com a "socialistes catalanistes compromesos amb la construcció d'un país més just, més inclusiu, més solidari, més eficient i més sostenible". El nou partit és resultat de la fusió de NECat i Moviment Catalunya.
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "La llista única podria quedar en una simple coalició de dos partits. No sembla la millor opció"
"La qüestió és ¿com preservem la diversitat política i el pluralisme i, al mateix temps, aconseguim la unitat? Marca compartida, punt de programa acordat sobre la independència, actes conjunts, criteris compartits de composició de llistes i compromís de govern d'unitat".
 ·
Recull de premsa
Gifreu: "La batalla en ràdio i premsa és per l'hegemonia del català, mentre que en televisió la desproporció és encara d'escàndol a favor de l'espanyol (un 80%)"
"El gran repte per al català en la comunicació serà la manera de garantir vincles entre acció territorial i intervenció al ciberespai".
 ·
Crònica · Política catalana
A qui es va dirigir Oriol Junqueras?
El Palau de Congressos de Catalunya, ple de gom a gom, va esperar ahir la resposta d'Oriol Junqueras al discurs presidencial i èpic d'Artur Mas. Tots els militants d'ERC, la societat civil, els representants polítics i la premsa ho esperaven. Però Junqueras, amb el seu estil propi i didàctic, va optar ahir per fer quelcom diferent: una reflexió sobre la Catalunya real que de vegades la classe política i una part de la societat no contemplem.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí