Dimecres, 17 de desembre del 2014 | 12:53
Crònica · Informe SIC
Societat Civil Catalana, Empresaris de Catalunya i Associació Ana Girón, quatre i el cabo
L'Estat, les clavegueres i els seus tentacles són més prolífics que mai, tot i la impotència i els seus fracassos reiterats en anar més enllà d'uns centenars d'adeptes que no són més dels que eren fa uns pocs anys a totes les associacions que hi ha contra la llengua catalana, les seves institucions i el seu dret a decidir.
 ·
Crònica · Política catalana
CiU i el PSC organitzen les seves terceres vies
Tot i que l'Estat i els seus aparells no demostren cap interès en donar a Catalunya la possibilitat d'organitzar una tercera via a les opcions independentistes, sembla que els sectors moderats més catalanistes que independentistes de CiU i del PSC han optat per organitzar-se. En primer lloc, aquesta setmana s'ha presentat l'associació Tercera Via, que té com a membres més destacats el periodista, còmic i presentador Xavier Sardà, Joan Garcia Soler (professional tertulià) i el respectat notari Juan José López Burniol.
Opinió
La Marató, més enllà de l'èxit
Marta Alòs
Escriptora
Fa només uns quants dies que Catalunya celebrava per sisè any consecutiu el Gran Recapte, la campanya de recollida d'aliments organitzada pel Banc d'Aliments, per aconseguir que les persones més necessitades puguin rebre ajut alimentari.
Opinió
Socialdemocràcia
Isidre Palmada
Professor
La ruta cap a la independència passa pels pressupostos del 2015. Són importantíssims i no tant per la gestió del dia a dia, com per posar fil a l'agulla a la nova república catalana. 
 ·
Recull de premsa
Cardús: "No és moment d'eleccions normals. Allò que ha mobilitzat milions de catalans ha estat la independència"
"El clam és que volem votar, no pas unes eleccions avançades ordinàries, sinó la independència de Catalunya. Tot allò que afegeixi confusió i s'allunyi d'aquest vot net i clar és alterar el clam unitari del carrer".
 ·
Recull de premsa
Boix: "Si la llista única no és realment possible, reproduïm a les llistes separades la seva lògica"
"Totes les llistes tindrien un programa bàsic en comú (amb la seqüència declaració-negociació-proclamació). Cada llista aniria encapçalada per líders polítics [...] i després comptaria amb noms de la societat civil".
 ·
Llibres / revistes
El món local manté la direcció
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
La feina ben feta de l'ANC i Ã’mnium Cultural
Quan els llibres d'història escriguin i expliquin la transició nacional que des del 2010 s'ha dut a terme a Catalunya, a més de la poca traça i el radicalisme de l'Estat caldrà que també subratllin el paper d'Òmnmium Cultural i de l'Assemblea (ANC), que durant aquests anys ha sensibilitzat i mobilitzat la societat civil tot respectant la pluralitat dels seus components i intentant que aquests no siguin manipulats per institucions, partits ni grups de pressió.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí