Wednesday, 11 de May del 2011 | 19:03
 ·
Crònica · Política catalana
Recomposició de l'espai independentista. Del 6-3-1 al 7-2-1
Roger Buch
Politòleg
En les passades eleccions de 2010, l'independentisme electoral va rebre una forta sacsejada. SI i RCAT van esventrar la bossa electoral d'Esquerra. De manera esquemàtica, de cada 10 vots independentistes, 6 van anar a Esquerra, 3 a Solidaritat i 1 a RCAT. Què passarà el 22M?
Editorial
Una multa contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural
El passat 17 de febrer, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure obligada a cessar les emissions de TV3 al País Valencià, després de 26 anys. Durant aquest temps, TV3 havia esdevingut una oferta televisiva normalitzada al País Valencià, on s'ha distingit per la seua qualitat i pel fet de ser una de les poques ofertes audiovisuals en català.
 ·
Crònica · Internacional
Independentistes: derrota al Quebec, victòria a Escòcia
Toni Reig
Periodista
Que el món és ple de nacions sense Estat és un fet que ningú, amb una mica de cultura, pot negar, i aquests últims dies han coincidit en el temps eleccions a dues parts del planeta que els catalans seguim des de fa anys amb interès, perquè hi trobem alguns punts de referència i determinades semblances: el Quebec, al continent americà, i Escòcia, al continent europeu.
Opinió · Política
Espanya, un estat democràtic?
Carme Forcadell
Vicepresidenta de la Plataforma pel Dret de Decidir
La majoria absoluta aconseguida per l'Scottish National Party (SNP) obre les portes al referèndum sobre la independència que Alex Salmond va prometre durant la campanya. És un èxit sense precedents reconegut a la Gran Bretanya i arreu, tot i que la premsa espanyola ha intentat minimitzar-ne les conseqüències.
Opinió · Política
Si tu no hi votes a favor, ells no ens els tornen
Xavier Serrahima
Escriptor
Els dos principals eslògans del PSC a la campanya electoral de les eleccions espanyoles del 2008 foren "La Catalunya optimista" i un amenaçant "Si tu no hi vas, ells tornen".
 ·
Crònica · País Valencià
L'hora H del nacionalisme
És ara o potser no ho serà mai. Els partits nacionalistes acaren el 22 de maig valencià amb la certesa que es troben en una situació immillorable per obtenir-hi representació.
 ·
Notícia · Política
CiU gesticula davant el govern espanyol amb un triple front...
El Fons de Competitivitat, la situació de Rodalies i la impugnació de places de professors són els tres fronts principals en què la federació vol marcar múscul abans del 22 de maig.
 ·
Notícia · Política
... Mentre plouen les crítiques al PSC pel paperàs del Congrés
Els grups de l'oposició i, fins i tot, destacats membres de les files socialistes com Ernest Maragall o Montserrat Tura, critiquen l'actitud de submissió del PSC en l'afer del Fons de Competitivitat.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Elogi del soci malfollat
Ivan Mambrillas
El soci malfollat: heus ací el seguidor més fidel i, més entranyable, de l'avui ja extinta UE Lleida. Aclarim que l'adjectiu no al·ludeix, necessàriament, a la vida sexual de l'abonat, sinó al seu caràcter atrabiliari, a la seua propensió a la queixa i al vituperi, a un descontentament prodigiosament constant.
 ·
Recull de premsa · Política
Pere Martí: "Bildu és legal perquè ara li interessa al PSOE, per res més"
El periodista Pere Martí ha estat clar: "La decisió és política: el PSOE necessita la fi d'ETA per mirar de salvar les eleccions de l'any 2012".
 ·
Recull de premsa · Política
Carod: "El govern britànic no va deixar mai el Sinn Féin fora de la llei, ni en els moments més durs"
Carod-Rovira ha denunciat els límits d'"escàndol sense precedents" a què havia arribat la situació política a Euskal Herria amb la prohibició de Bildu de concórrer a les properes eleccions municipals.
 ·
TribunaTV · Societat civil
Al Tall entra en campanya amb un 'Romanç contra Camps'
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí