Dimarts, 13 de gener del 2015 | 18:22
Opinió
PROU. Eleccions amb sentit d'Estat
Miquel Sellarès
Periodista
Vaig ajudar a construir l'Assemblea de Catalunya. Molts anys després vaig fer el mateix amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Tots plegats, amb Òmnium i les bases dels partits polítics sobiranistes, vam aconseguir les gestes més importants de mobilització de la nostra història i un grau d'il·lusió --i per què no dir-ho, de trempera i autoestima-- com mai no havíem tingut.
Opinió
I ara què cal fer?
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
La situació s'ha complicat darrerament i podria desanimar la ciutadania que s'ha mobilitzat com mai per tal que es respectessin els drets col·lectius dels ciutadans de Catalunya. Estan entrant en contradicció la lògica del procés per l'autodeterminació i la lògica de les necessitats estratègiques de cada partit polític.
 ·
Crònica · Euskal Herria
#JeSuisBasque
Catalunya calla sobre el que passa en el procés polític basc. Ara, Catalunya és a l'avantguarda, el problema basc és en un segon terme. Un gran canvi. Per aquest motiu té importància que la CUP, que dia a dia connecta millor amb l'independentisme més militant, hagi posat en marxa la campanya #JeSuisBasque, davant la irracionalitat i la provocació dels aparells de l'Estat de Fernández Díaz, de la Guàrdia Civil i del ministeri de Justícia.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
2015: Tecnologia i País
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo
En la darrera crònica publicada en aquest mitjà (2014: reflexions i conclusions tecnològiques), des d'una òptica tecnològica i d'innovació, vaig esbossar una sèrie de reflexions que, des del meu entendre, s'havien produït durant l'any 2014, que acabem de cloure.
 ·
Llibres / revistes
París, 7 de gener 11.00
 ·
Recull de premsa
Bassas: "Si això continua així, el problema que tindran ERC i CiU no serà on van els independents sinó on van els votants"
"No són capaços de posar-se d'acord per convertir unes eleccions en el referèndum que l'Estat prohibeix, per escàndol del món democràtic".
 ·
Recull de premsa
Rovira: "El país ens està esperant per posar-se en marxa. Ho podem fer i ho farem. I ens en sortirem"
"Fem-nos confiança mútuament i arribarem molt lluny, més que mai. Aquest país està en disposició de recuperar la sobirania que va perdre fa tres-cents anys i ara és l'hora de fer el pas endavant i sortir a guanyar la llibertat".
Crònica · Seguretat
Es pot respondre a una agressió armada sense armes?
Voldria expressar, primer de tot, el més profund respecte per a les víctimes de l'atac a la redacció del setmanari Charlie Hebdo de París.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí