Divendres, 16 de gener del 2015 | 18:27
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Han fet Mas i Junqueras un pas endavant?
Després de setmanes d'enfrontaments, prepotències i actituds hostils, el pas de responsabilitat donat per Mas i Junqueras és, evidentment, una fase que desbloqueja la situació. Més que un pacte nacional, l'acord suposa la continuitat del pacte entre CiU i ERC, amb l'afegitó de la suposada tasca de construir allò que no s'ha fet, les estructuers d'Estat, i una data concreta per convertir unes eleccions nacionals catalanes en plebiscitàries.
Crònica · Seguretat
Liquidar les competències de seguretat de Catalunya i Euskadi
Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del govern, i el ministre Fernández Díaz, ambdós caps de la seguretat, la intel·ligència i les clavegueres de l'Estat, han aprofitat la conjuntura internacional després dels atemptats a França i Bèlgica per escombrar cap a casa i redissenyar una política de seguretat "nacional" que es pot instrumentalitzar per afrontar reptes de seguretat i crisi, i també possibles situacions complicades institucionalment a Catalunya i Euskadi.
 ·
Llibres / revistes
Net, just i lliure 2015
 ·
Crònica · Política catalana
Una treva
Andreu Pujol
Historiador
Els opinadors afins a CiU havien dedicat els dies anteriors a la reunió a vendre'ns les bondats de posposar els comicis electorals fins a l'època dels bolets. "No estem preparats", deien. "Estem barallats i així no ho podem fer", hi afegien alguns dels que més havien contribuït a la brega.
 ·
Notícia
Cerveses Moritz, Escola Valenciana i Albert Jané, finaliestes del Premi Martí Gasull 2014
La Plataforma per la Llengua ha nominat enguany l'empresa Cerveses Moritz, l'entitat Escola Valenciana i Albert Jané, --gramàtic, traductor i dinamitzador de la literatura infantil i juvenil-- per les seves tasques de defensa o millora del català.
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "Nervis, ministre. Això és el que tenen. Nervis"
"Si a Catalunya vivim un vodevil, prepari's, senyor ministre, pel que passarà en els propers mesos si CiU i ERC tiren endavant de veritat els acords de dijous."
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "La consciència autèntica, la que conté les conviccions profundes, no ha desertat; roman intacta"
"Aquests dies han sotmès l'estat d'ànim del sobiranisme a algunes sotragades. Però que ningú s'enganyi. La consciència autèntica, la que conté les conviccions profundes, la que va moure i mourà muntanyes, no ha desertat".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí