Dijous, 5 de febrer del 2015 | 18:39
Opinió
El desànim creix just abans de la victòria
Isidor Marí
Sociolingüista
És cert: el procés sobiranista es troba en un (altre) moment d'incertesa. Un moment especialment preocupant, ho hem de reconèixer. Però reconèixer les dificultats d'ara no ens hauria de fer perdre de vista la importància de la trajectòria col·lectiva que hem seguit i el valor que tindrà que sapiguem aconseguir els nostres objectius. Els mèrits i els esforços del camí que hem fet, i els atractius i els avantatges de la societat sobirana i justa que podem construir.
 ·
Crònica · Política catalana
Quina Constitució?
Miquel Strubell
Sociolingüista
Per als indecisos insatisfets per l'encaix de Catalunya dins d'Espanya, només tenim una via oberta. M'explicaré. Imaginem-nos per un moment que el Parlament de Catalunya decidís, en un moment de deliri, proposar una reforma de la constitució espanyola.

Opinió
Fer dissabte
Isidre Palmada
Professor
Convé un Podemos independentista? Vull que m'entenguin. No es tracta de convertir el partit madrileny a l'independentisme, no, no és això, el que vull dir. És més gros: Podria ser que la Catalunya oficial no sigui com la Catalunya real?
 ·
Crònica · Afers religiosos
Duran, desplaçat a la dreta catòlica més dura
Josep Antoni Duran Lleida diu que sempre ha estat al mateix lloc i que mai s'ha mogut. No és veritat. El seu immobilisme fa precisament que la figura de Duran passi a ocupar des de fa temps un lloc marginal i del passat perquè l'escenari polític i eclesial del present i del futur de Catalunya s'ha mogut.
 ·
Recull de premsa
Rahola: "El ministeri de l'Interior té més feina perseguint polítics catalans que fent la seva feina"
"Què està passant en aquest ministeri, que ha estat posat en evidència tantes vegades per acusacions contra polítics catalans sense cap altre recorregut que el soroll i l'escàndol públic?"
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "L'espanyolisme no ha estat víctima de cap "espiral del silenci", sinó de la seva falta de propostes"
"Ha estat la transversalitat sobiranista popular la que, contra corrent, ha estat capaç de llegir la realitat d'una manera nova i s'ha proposat transformar-la".
 ·
Crònica · Política catalana
Respectem els referents: Josep Benet
Miquel Sellarès
Periodista
En un cicle històric en el qual hi manquen referents i estadistes com és l'actual, cal ser contundents amb la defensa d'aquells referents que han fet possible amb el seu exemple, dignitat i mestratge que es pugui produïr en els darrers anys l'eclosió d'un pensament i una estratègia nacionals a Catalunya.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí