Indica publicitat
Divendres, 5 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 15 d'octubre del 2007 | 17:53
Recull de premsa · Comunicació

Pascual: "A Frankfurt, l'ACN s'hauria d'haver convertit en una mena de Canal Barça"

Finalitzada la Fira del Llibre de Frankfurt, és moment de valoracions, anàlisis i crítiques. Multitud d'analistes ja han començat a reflexionar sobre l'impacte que ha tingut per a la cultura catalana el fet de ser la convidada d'honor. L'escriptor Josep Maria Pascual, però, prefereix centrar l'atenció en la repercussió que hauria pogut tenir la fira, i que no ha tingut, en l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Segons Pascual, en un article a El Punt, l'ACN ha perdut una important oportunitat a Frankfurt: "S'hauria d'haver convertit en una mena de Canal Barça, amb informació privilegiada permanent, abans, durant i després de l'esdeveniment", un desig que queda molt lluny de la realitat.
Segons l'autor, "fa la sensació que la funció de l'ACN s'ha cenyit a servir una cobertura informativa correcta de la presència catalana a Frankfurt, la qual cosa és professionalment competent però políticament insuficient". Pascual destaca els esforços que tant l'esxconseller primer Josep Bargalló com l'actual conseller Tresserras o el secretari de Comunicació Albert Sàez han destinat a l'agència, però creu que encara no n'hi ha prou: "Falta un punt de voluntat política per consolidar definitivament l'ACN". L'ACN, des del punt de vista de Pascual, hauria d'haver aprofitat la projecció mediàtica de la fira -"ni que sigui com a prova pilot"- per activar les versions en espanyol i en anglès dels continguts informatius que serveix l'ACN "i que estan en fase de semiactivació o de desactivació des de fa més de dos anys, malgrat que es van anunciar amb generositat d'expectativa", si no s'han posat a funcionar ara a Frankfurt, , és difícil endevinar quan serà el moment més idoni per fer-los servir.

Alhora, considera que l'agència també hauria d'actuar com a altaveu dels interessos de Catalunya arreu del món: "Un país amb pretensions d'autogovern i de preservar una identitat diferenciada davant del món real (no només davant del món no presencial) no es pot permetre el luxe de no tutelar la visió que la resta del món té sobre si mateix". En aquesta tutela, Pascual entén que "Frankfurt ha posat en evidència que no hi ha una xarxa estable de corresponsals de mitjans de comunicació estrangers establerts a Catalunya. I que els corresponsals estrangers establerts a Espanya ho estan a Madrid i transmeten una visió espanyola de Catalunya".

Pascual aposta perquè l'ACN deixi de ser una agència de consum intern i passi a ser un referent mundial en els temes que afectin  a Catalunya: "Si no, seria com si en salut només ens dediquéssim a l'assistència primària i no ens decidíssim a fer hospitalitzacions, trasplantaments, investigació, prevenció, formació acadèmica o participació en àmbits internacionals de la medicina".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat