Indica publicitat
Dimecres, 1 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 14 de de juliol del 2016 | 14:27
Recull de premsa · Política catalana

Álvaro: "Serà indòcil o no serà"

En un article a la Vanguardia el periodista i escriptor, Francesc-Marc Álvaro ens diu que "La bona notícia del congrés de refundació de CDC és que les bases han decidit deixar d'actuar d'acord amb el gen convergent de sempre i s'han mostrat rebels, crítiques, combatives i vives.

El nou Partit Demòcrata Català (PDC) serà indòcil o no serà. Això és el primer pas –condició necessària, no suficient- per crear una nova cultura política que respongui a les necessitats d'aquesta època, que no té res a veure amb aquella en què Jordi Pujol feia i desfeia sense cap oposició interna".

Per  Álvaro el congrés va començar malament amb un seguit de filtracions prèvies i amb el fet que Mas anunciés que ell mateix fent tàndem amb Neus Munté volien presidir la nova formació i al respecte assegura "Per bé que ningú no discuteix que Mas tingui un paper destacat en aquesta etapa d'arrencada i que Munté té gran vàlua, és també cert que les decisions unipersonals s'interpreten ara com un error i un tret dirigista antic. La revolta que van provocar els noms del partit que havia precuinat la direcció va expressar que els convergents s'han pres seriosament la refundació com a oportunitat per fer un partit més democràtic, més modern i que funcioni realment de baix a dalt. No pots convidar a la participació i, alhora, donar-ho tot per fet. L'esclat del malestar dels vells/nous militants va capgirar les previsions de Mas, que s'havia imaginat un conclave que apliqués sense sorpreses el seu disseny".

Així, pel periodista "Les bases han salvat aquest congrés perquè –aprofitant que el format assembleari pot ser tan creatiu com caòtic- han dit que no volien cosmètica ni ser meres comparses d'un aparell i d'un líder. Ningú no ha pogut controlar els debats i han passat coses imprevistes" i afegeix que "és incomprensible que Puigdemont no tingui un paper de relleu en la nova formació".
.
I conclou "El dia 23, el PDC haurà d'elegir la seva direcció. Serà la segona part de la refundació i ha de posar en primer terme cares noves que –per entendre'ns- puguin parlar del cas Pujol sense por i amb credibilitat. En aquest sentit, el coordinador que surti escollit serà clau per certificar si la transformació convergent és de fons o superficial. Ha de ser algú amb idees, amb ganes d'escoltar, que sigui flexible i que estigui lliure de taques i esquelets a l'armari".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat