Indica publicitat
Dissabte, 4 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de de maig del 2016 | 10:41
Recull de premsa · Política catalana

Álvaro: "Perdre amb les idees del rival et condemna a desaparèixer"

En un article titulat "Maneres de perdre" a la Vanguardia l'escriptor i periodista, Francesc-Marc Álvaro, afirma que "Tot el que està sorgint en aquests moments a Catalunya sembla conduir a un futur Govern sobiranista d'esquerres després de la presidència de Puigdemont" i afegeix al respecte "El creixement d'ERC i la puixança dels comuns més el cicle descendent de CDC

dibuixen un escenari que no tindrà res a veure amb cap declaració unilateral d'independència ni –com volen els cupaires- amb una desobediència generalitzada".

I per tot això, creu Álvaro que "D'aquí uns mesos, Junqueras podria dir des de la presidència de la Generalitat el que en boca de Puigdemont seria titllat (pels mateixos republicans, l'ANC i altres) de rendició: cal reescriure el full de ruta per canviar els ritmes sense abandonar l'objectiu, i per incorporar al suposat procés constituent tota la bona gent que confiava en les promeses de Podem, finalment trencades contra la realitat del Madrid oficial de sempre".

Així doncs ens diu el periodista "Que Convergència (o l'organització nova que en surti) tornarà a l'oposició més aviat que no sembla és una previsió molt compartida" i  els recomana al respecte "els convergents haurien de pensar –abans i durant la seva refundació- que la seva missió principal és (a més d'eliminar tota ombra de corrupció) fer la batalla de les idees que mai no han volgut fer. Hi ha qui diu que CDC no pot ser una versió light d'ERC. Què vol dir això? Si el problema és que CDC s'ha fet independentista com ERC, el diagnòstic és erroni; la prova és la desaparició d'Unió per aferrar-se a un autonomisme eixorc. Si el problema és que CDC ha oblidat l'agenda centrista i accepta posicions que el seu electorat no entén, el diagnòstic és encertat".

I conclou "Els convergents perdran. Posats a ser derrotats, val més que ho facin proclamant amb seguretat, intel·ligència i claredat les seves idees en comptes de fer veure que assumeixen les d'una esquerra populista, irresponsable i paternalista que pensa que la riquesa a repartir prové de l'aire. Perdre amb les idees del rival et condemna a desaparèixer".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat