Indica publicitat
Dissabte, 25 de setembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 26 d'octubre del 2016 | 11:55
Recull de premsa · Política catalana

Cardús: "La síndrome de l'ai, ai, ai..."

En un  article a l'Ara Salvador Cardús ens diu que "Bona part dels catalans, en molt pocs anys, hem fet un gran canvi de mentalitat. Hem passat del "No és possible aconseguir-ho" a "Tenim el dret de provar-ho". Hem deixat de considerar la pertinença a Espanya com una fatalitat i ara creiem que, si més no, ens pertany el dret de qüestionar-la".

Però també afegeix  que "a molts catalans ens falta acabar de fer el darrer pas: tenir la convicció que, si ho volem, ho tindrem. Que és realment a les nostres mans. Que som capaços de fer-ho perquè és la independència més ben preparada de la història. Que en el moment de la veritat tindrem prou coratge per aconseguir-ho. Que això ja és imparable".

Respecte aquesta indecisió afirma Cardús "s'agreuja perquè hi ha personatges influents en l'opinió pública dins del mateix independentisme que es dediquen a alimentar la indefensió seguint aquest esport nacional que consisteix a minar l'autoestima i sabotejar tot el que sigui sospitós decaure en el pecat de l'optimisme i que ràpidament és qualificat d'autocomplaença ingènua".

 

Així, per a ell "bona part de l'independentisme viu aclaparat pel que en podríem dir la síndrome de l'ai, ai , ai..., i que s'expressa en aquesta obsessió per buscar i trobar febleses als polítics que s'han posat al capdavant i que arrisquen o ja han engegat a dida de manera provada les seves pròpies carreres polítiques i les confortabilitats personals. Ho explicava molt bé Vicent Partal al seu editorial de dimarts passat a Vilaweb: "És injust de tractar així els nostres polítics". De la mateixa manera que és una insensatesa sobredimensionar les lògiques desavinences dins del Govern, dins de l'ANC o, en general, en l'independentisme".

 

I conclou que serà "en els moments més difícils, que caldrà veure d'on vénen les febleses. Serà llavors quan haurem de passar pel judici dels fets els profetes de calamitats, els que ens apliquen fatalitats històriques com qui diagnostica una malaltia incurable, els que menystenen el coratge i la intel·ligència dels nostres líders i els que minen la nostra autoestima. Llavors, els fets desmentiran les falses profecies, o, al contrari, confirmaran que amb el seu ai, ai, ai hauran aconseguit que es compleixin".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat