Indica publicitat
Divendres, 27 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de de gener del 2016 | 11:08
Recull de premsa · Política catalana

Soler:"A què votaria 'sí' Ada Colau?"

En un article al diari Ara el periodista Toni Soler i en relació als resultats del 27S ens diu "És pueril equiparar la majoria absoluta del Parlament amb la majoria dels sufragis, com ho fa l'independentisme; i encara és més absurd que l'unionisme s'atribueixi el 52% dels vots

que no van anar a Junts pel Sí i la CUP. Cadascú pot fer l'anàlisi que més li plagui, però el cert és que no sabem què hauria passat si el 27-S s'hagués votat no".

Així, per Soler  "no ho sabrem fins que no tinguem el plebiscit de veritat. En això tots els demòcrates hi estem d'acord. I hem d'aplaudir que el nou govern català, amb la mateixa convicció que prepara la seva proposta constituent -és a dir, un amb cara i ulls-, no faci salts al buit sense cedir abans l'última paraula a la ciutadania. Al capdavall, haurem de votar".

I respecte a aquest possible referèndum Soler es fa les següents preguntes: ¿Pensa el president Puigdemont tornar a intentar la via del referèndum negociat, com proposa ECP? Quin termini es dóna ECP per assolir aquest objectiu? En el cas (més que probable) que aquesta via torni a fracassar, ¿estan disposats uns i altres a fer una consulta unilateral? ¿Tenen els mitjans per garantir-la, o s'optarà per esquivar la llei amb un succedani com el del 9-N del 2014?

Sobre Ada Colau  Soler afirma que "manté una calculada ambigüitat sobre l'independentisme, la qual cosa li ha permès aplegar votants de sensibilitats diverses". Però ara que es troba en una posició central en el tauler polític Soler assegura que "molts agrairíem que ECP digués amb claredat quina és la seva proposta política per al país. Entre la nova república i el nou encaix que propugna Pablo Iglesias hi ha un ampli ventall de possibilitats. I, no cal dir-ho, totes són plantejables".

I conclou "En qualsevol cas, la gent mereix que se li parli amb claredat. I el conjunt del sobiranisme necessita que totes les cartes siguin sobre la taula a l'hora de discutir els termes d'aquest procés constituent. Aquesta és, sens dubte, la millor manera d'assolir el referèndum i, sobretot, de guanyar-lo".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat