Indica publicitat
Diumenge, 21 d'abril del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 10 de gener del 2011 | 15:28
Recull de premsa · Política

Ferran Requejo: "Del nou Govern s'esperen orientacions estratègiques i polítiques més enllà de les meres decisions de gestió"

Barcelona · El catedràtic de Ciència Política de la UPF, Ferran Requejo, creu que serà convenient que el nou Govern "no oblidi que l'eix nacional ofereix avui cotes més altes d'intensitat i desacord entre partits que l'eix socioeconòmic". Requejo destaca, en un article a l'Ara, que "l'eix dreta-esquerra no desapareix, però en el nostre context es torna menys decisiu, especialment quan hagin disminuït les pitjors conseqüències de la crisi". En canvi, "la confrontació nacional mostra signes de permanència, intensificació i radicalitat".

Destaca que "aquest no és encara un Govern per aconseguir la independència, però serà jutjat, a més de per la seva eficiència i solidesa, per l'actitud i el comportament respecte a les dinàmiques d'afirmació nacional". Segons Requejo, "Mas té l'oportunitat d'introduir una cultura de l'avaluació que trenqui amb estils anteriors i amb les inèrcies d'un model d'administració clarament millorable".

Això demana que "els diferents departaments, i el Govern en conjunt, fixin objectius clars i específics, i no els habituals de caràcter difús i general". Pel que fa a l'oposició, Requejo creu que "hi ha partits que sembla que ni han entès el canvi d'escenari", ja que "segueixen tocant musiques d'altres temps basades en contraposicions binàries exclusives tipus dreta-esquerra".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat