Indica publicitat
Dissabte, 30 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 11 de febrer del 2011 | 16:46
Recull de premsa · Política

Joan B. Culla: "El PP formula un veto ideològic, però alguns saben que sense la Llei de Partits no estarien cogobernant al País Basc"

Barcelona · Joan B. Culla, historiador i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha exposat a un aticle la manera com ha respost la "nodrida ultradreta mediàtica madrilenya" a la presentació, aquesta mateixa setmana, del nou partit de l'esquerra abertzale Sortu.

"La nova trampa de la mateixa ETA. Els proetarres diuen ara que rebutjaran la violència d'ETA. Batasuna no condemna a ETA. ETA presenta el seu nou partit. Batasuna intenta burlar la llei amb una condemna enganyosa de la violència. [...] Qui necessita que intervingui l'Advocacia de l'Estat, la Fiscalia o els jutges, si totes aquestes portades ja han dictat sentència sumaríssima i inapel.lable?" ha denunciat Culla.

L'autor d'Una causa segrestada ha assenyalat que "fins i tot deixant al marge les renovades denúncies de Jaime Mayor Oreja sobre el pacte entre el Govern i ETA " la reacció oficial del Partit Popular "no ha estat molt més matisada" : "La número dos, Dolores de Cospedal, va deixar clar dilluns passat que ni el caràcter irreprotxable dels estatuts de la nova formació, ni el seu desmarcatge d'ETA [...] ni res del que l'esquerra abertzale pugui fer o diren un futur immediat [...] els dóna dret a presentar-se a les eleccions de maig ".

Joan B. Culla ha dit que aquestes reaccions es deuen, en bona mesura al fet que des de fa "almenys una dècada, la bandera del rebuig a la violènciaterrorista i de la defensa de les seves víctimes" ha estat "segrestada i monopolitzada" per un "magma d'associacions, fundacions o plataformes de biaix ideològic tan marcat com extremista". Segons l'autor de l'article, aquest magma "en estreta aliança amb la gran coalició del periodisme ultra, condiciona el PP i, a través d'ell, s'ha erigit en un seriós obstacle per a qualsevol final plausible d'ETA" i per això finalment l'autor de l'article ha lamentat que el desig de veure el final d'ETA no agrupi tothom: "Però alguns saben, a més, que sense l'aplicació de la Llei de Partits no estarien avui cogobernant el País Basc. I el desig de preservar aquest estatus sens dubte els pesa ".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat