Indica publicitat
Divendres, 30 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 11 de juny del 2010 | 14:57
Recull de premsa · Política

Pere Martí: "L'escenari després de les eleccions obligarà Mas a prendre decisions estratègiques"

Barcelona · El periodista Pere Martí s'ha referit a la "tempestuosa relació" entre CiU i ERC a un article publicat a l'Avui titulat El desamor crònic de CiU i ERC. "Un nou intent de reobrir el diàleg -ha dit l'autor de l'article- entre les dues formacions ha acabat amb un creuament d'acusacions i retrets mutus".

Aquests episodis "es repeteixen sovint" segons Martí i són "completament estèrils, perquè la fractura entre totes dues formacions és encara massa profunda": "Qualsevol intent d'acostament abans de les eleccions és senzillament impossible perquè es llegeix necessàriament en clau electoralista".

Pere Martí ha indicat que ara CiU "es veu forta i no vol regalar als republicans la bandera de l'equidistància" però, tot i això, l'autor de l'article ha recordat que al llibre que Pilar Rahola ha escrit sobre Artur Mas, el mateix líder de CiU diu que "Esquerra ha de formar part del meu model de país, especialment en el futur, si hem de fer passos endavant en el nostre procés de sobirania". "En cap moment -continua Martí- parla de pactes o aliances de govern però distingeix clarament els republicans dels socialistes o populars".

Donada aquesta premissa, l'autor conclou que "fins ara CiU ha preferit pactar sempre amb els altres", però que actualment l'escenari que s'obrirà després de les eleccions "des del punt de vista de l'autogovern, amb l'Estatut liquidat i la convocatòria d'un referèndum en marxa, obligarà Mas a prendre decisions estratègiques i, si governa, caldrà veure cap on es decanta".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat