Indica publicitat
Dissabte, 28 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de d'octubre del 2009 | 15:20
Recull de premsa · Política

Ínigo Urkullu: "Vam acudir a la marxa en defensa de drets bàsics i imprescindibles en un sistema democràtic"

Barcelona · El president de l'EBB del PNB, Iñigo Urkullu, ha defensat la presència dels seu partit a la darrera manifestació a Donosti. Urkullu ha dit a un article publicat a Deia, que "lamentablement" no li han sorprès els titulars i les reaccions que es van fer públics abans i després de la marxa. "Res no em sorprèn -ha confirmat Urkullu-. Ni el sentit d'algunes informacions,

ni determinats titulars, ni expressions de responsables polítics i institucionals, com tampoc moltes coses de la pròpia manifestació
". 

El president del PNB ha recordat a l'article tots els titulars que s'han publicat en referència a la presencia del seu partit a la manifestació: "Doncs bé, s'ha dit i escrit El PNB, al costat de l'esquerra abertzale, Egibar ha licitat perquè el seu partit acudeixi a la marxa d'avui a San Sebastià, El PNB compartirà avui lema i carrer amb l'esquerra radical, Els partits que van firmar el pacte de Lizarra participen en una iniciativa conjunta, El PNB se suma a la manifestació de l'esquerra radical contra les detencions, El PNB surt al carrer amb l'esquerra radical en defensa d'Otegi, El nacionalisme basc surt unit a San Sebastià en suport d'Otegi... perquè alguns segueixin en la línia argumental que no van esperar a l'acte judicial, en vista d'actuacions anteriors de Garzón".

"Encara més -ha continuat Urkullu- el lehendakari López veu inacceptable la presència del PNB en la manifestació, com a expressió més suau del que el ministre d'Interior ha manifestat acusant el PNB de defensar al carrer una estratègia político-militar dissenyada per ETA". Urkullu s'ha queixat que aquests mateixos no hagin fet ressò de tota la realitat: "Ni qui eren els convocants de la manifestació. Ni el lema de la manifestació. Ni res. s igual". Urkullu ha dit que espera que "la marea" de "descontextualitzacions" passi al més aviat possible, i s'ha mostrat completament disposat a "revisar tots els pactes haguts des d'Ajuria-Enea inclosos fins avui". També ha ofert públicament la disposició del PNB per "reflexionar de manera conjunta i discreta amb una perspectiva integral el referent al terrorisme com també a la normalització política i de la convivència política".

Tot i això, el president del PNB ha justificat la seva presència a la manifestació: "Vam acudir a aquesta marxa en defensa de drets bàsics i imprescindibles en un sistema democràtic. Drets com són la llibertat d'expressió i reunió. hi vam ser en defensa dels drets de totes i cadascuna de les persones d'aquest país. Per això [...] no ens sembla justa l'actitud del jutge Garzón, que ve a continuació d'aquelles paraules del ministre d'Interior en les que manifestava que l'esquerra autodenominada abertzale no participaria en política encara que condemnés la violència". Urkullu ha dit que el PNB "no comparteix aquesta actitud" i ha corroborat que hi tornarien a ser presents de nou en la marxa si fós necessari: "Si tinguéssim una bola de cristall i haguéssim sabut amb antelació totes les actituds abans de la manifestació, jo hauria suggerit igualment la representació del partit en la marxa en base a les raons inicials i el lema de la manifestació".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat