Indica publicitat
Dijous, 16 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 23 de març del 2010 | 15:07
Recull de premsa · Política

Jordi Muñoz: "Si volien una comissió d'investigació podrien haver triat l'afer Palau de la Música"

Barcelona · El politicòleg Jordi Muñoz ha fet balanç de les comissions d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan. "Aquestes comissions -ha comentat Muñoz a un article a l'Avui- són instruments polítics que rarament resulten

útils, però en aquest cas tot plegat se'ls ha escapat de les mans, tant als promotors de la comissió com al govern i els altres actors involucrats".

L'autor de l'article ha qualificat d'"espectacle" les esmentades comissions, unes jornades que "en ocasions han fregat la pornografia política i emocional": "Un episodi tan desgraciat com aquest incendi, amb cinc persones mortes, és matèria delicada per ser tractada amb especial sensibilitat, i no sempre ha estat així". El politòleg ha concretat que "no només als parlamentaris" els ha mancat sensibilitat, sinó que "apareixen altres actors amb interessos espuris que tracten d'explotar la situació en benefici propi, començant per alguns advocats sense escrúpols".

En aquest sentit, Muñoz ha afirmat que "la política de les desgràcies de vegades pot ser efectiva, però també arriscada" i ha advertit que "si la instrumentalització és maldestra pot acabar girant-se contra els qui en buscaven profit. A curt o llarg termini, perquè les hemeroteques són implacables". "En tot cas -ha continuat l'autor de l'article- centrar el debat polític en aquestes qüestions demostra una preocupant manca d'idees".

Jordi Muñoz ha denunciat, finalment, que "si [...] volien una comissió d'investigació, en lloc de tractar de jutjar sense els coneixements ni els elements necessaris una qüestió tècnicament tan complexa" com l'operatiu d'extinció d'un gran incendi "podrien haver triat investigar el paper d'administracions, partits i fundacions en tot l'afer del Palau de la Música".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat