Indica publicitat
Dissabte, 31 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 27 d'octubre del 2008 | 16:53
Recull de premsa · Política

Vicent Sanchis: "Esquerra ha de curar ferides internes ràpidament i ha de començar a traçar els camins que proposen per a una Catalunya convulsa"

Barcelona ·

"On és Esquerra?", això és el que es pregunta el periodista Vicent Sanchis, en un article a l'Avui, en el qual afirma que després d'uns "mesos d'angoixa i turbulències", hauria d'haver arribat el moment que "el partit recuperi la iniciativa i l'espai públic convencional' perdut". Segons l'exdirector de l'Avui, "Catalunya viu aquests mesos moments decisius en tots els fronts i a tots els nivells".

 

 

Per exemple, "hi ha pendent, en l'etern estira-i-arronsa amb l'Estat, el futur model de finançament i també la resposta que caldrà donar a la sentència del TC respecte  l'Estatut". Hi ha, igualment, "una forta crisi financera, econòmica i de confiança en el sistema". Sanchis creu que "tothom que aspira a un cert liderat social hi ha de dir la seva" i a Catalunya "han d'analitzar la situació i hi ha d'aportar respostes el govern i l'oposició" i també "cada partit per separat", ja que "hi ha en joc el model futur de societat a què aspiren". Per això, diu que "ningú se'n pot evadir".  

 

Sanchis considera que "Esquerra Republicana ha de prendre posició en el debat sobre el finançament". s a dir, "ha d'exposar ben clar què acceptarà i què no acceptarà. Què considerarà suficient i què no. Quines mesures prendrà davant una hipotètica acceptació del PSC d'un model final que no els convenci. Ha de fixar també quina resposta plantejarà davant una hipotètica retallada de l'Estatut que ja no van acceptar per considerar-lo insuficient".

 

 

Igualment, creu que "Esquerra ha de fer les anàlisis pertinents i ha de presentar alternatives a la crisi financera que ha sacsejat el món i a l'econòmica que pateix Catalunya". En definitiva, que "els republicans han de curar ferides internes ràpidament i han de començar a traçar els camins alternatius que proposen per a una Catalunya que viu entre convulsions econòmiques, polítiques i socials que exigeixen respostes", afirma Vicent Sanchis.  

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat