Indica publicitat
Dissabte, 17 d'abril del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 29 de gener del 2007 | 17:32
Recull de premsa · Política

Carretero: "si ERC no passa d?aquest estatus actual, el país haurà de fer alguna cosa perquè la gent independentista pugui votar algú"

L'exconseller de Governació, Joan Carretero, continua ferm en les seves crítiques a la direcció nacional d'Esquerra Republicana. Després dels dos articles publicats a l'Avui, Carretero exposa, en una entrevista concedida a El Temps, les impressions que li transmet Esquerra des que va ser expulsada del primer tripartit: "a la vista del que està passant, fa la sensació que s'abandona qualsevol fita pròpia de partit independentista". Carretero reconeix els mèrits de Carod i Puigcercós en l'ascens electoral d'ERC, "però crec que alguns han decidit que aquí ja s'hi està bé i que ara toca fer de bons gestors". Realitzant un símil amb el poble jueu, comenta: "suposo que el poble jueu, quan va passar 40 anys per la travessa del desert per arribar a la terra promesa, deuria trobar algun oasi pel camí. Algú deuria pensar "quedem-nos aquí que hi ha aigua i fruits, que ja estem bé". Però l'objectiu era anar més enllà, malgrat restriccions i dificultats ". En referència a la possibilitat que creï un nou partit polític, opció que la cúpula d'ERC ha criticar àmpliament, exposa: "Entenc que Esquerra ha de dir si el seu objectiu és gestionar l'Estatut actual o va més enllà. I crec fermament que l'espai independentista ha de tenir possibilitat d'expressar-se electoralment. Espero que aquest paper el tingui Esquerra -jo no he militat en cap altre partit -, però, si Esquerra no passa d'aquest estatus actual, aquest país haurà de fer alguna cosa perquè la gent independentista pugui votar algú".

Carretero critica especialment l'actitud de Puigcercós i Portabella com a dos exemples de la deriva en què ha caigut ERC. Del primer, en censura l'actitud que va mantenir en l'afer de les banderes: "El fet de pujar la bandera espanyola al Departament de Governació no es pot resoldre així. Hi ha infinitat d'alcaldes i regidors que, amb la mateixa llei que ara afecta el senyor Puigcercós, han tingut querelles i se l'han jugat. No s'han escudat argumentant que la llei diu que s'ha d'hissar la bandera i l'han pujat al cap de trenta segons (...). Va donar l'argument que ha fet servir la gent d 'extrema dreta perquè els nostres alcaldes pujaren les banderes: que s'ha de complir la llei. Estem colonitzats mentalment? Ara som un partit que només aspira a fer bona gestió de l 'Estatut vigent?". Del líder d'ERC a Barcelona, Carretero es pregunta retòricament: "La nostra estada a l 'Ajuntament de Barcelona ha ajudat gaire a l 'alliberament del país? Jo crec que radicalment no. Ara bé, ha servit perquè hi hagi gent que estigui molt bé, en un oasi confortable. I s'hi poden estar tota la vida, segurament. Però és això el que volem, estar al govern de l'Ajuntament de Barcelona, in secula seculorum, per anar fent?".

Tant el primer com el segon exemple serveixen a Carretero per sentenciar, amargament: "Crec que no militem a ERC, no hem patit i ens hem esforçat perquè, ara, ens quedem aquí".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat