Indica publicitat
Dissabte, 17 d'abril del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 16 de novembre del 2016 | 13:33
Recull de premsa · Política

Cabana: " És evident que el govern del PP és una escola d'independentisme"

En un article al Punt Avui l'historiador de l'economia, Francesc Cabana, ens parla d'un article al diari Expansión del passat 7 de novembre  en el que aquest diari demanava a  una seixantena d'alts executius de l'empresa espanyola, que facin les seves peticions al nou govern de l'Estat i al repecte ens diu "Cap d'ells és un geni i

hi diu la seva per sortir fotografiat al diari al costat de les grans patums de l'Estat". Cabana fa un repàs de les seves peticions i s'estranya que gairebé cap d'elles fa referència "al problema català" i en relació a aquest fet ens diu "Hi ha tres empresaris catalans més, dos que parlen en nom de patronals i un de l'empresa privada, que fan referència explícita al problema català. Cap altre empresari enquestat considera que el nou govern s'hagi de preocupar del "Nordeste de España", com deia el franquisme o alguns "homes del temps" a la televisió, amb visió geogràfica i no política del territori. Xavier Pujol, de Ficosa –components per a l'automòbil– demana una solució al problema català. Josep González, de la Pimec –patronal de la petita i mitjana empresa– diu el mateix i parla de tensions territorials que s'haurien de resoldre. Joaquim Gay de Montellà, president del Foment del Treball, manifesta clar i català que s'ha de trobar una solució a la qüestió catalana".I conclou Cabana "El problema català el tenen davant dels nassos, però la majoria dels grans empresaris d'aquest país deuen considerar que ja es dissoldrà com altres vegades, amb paciència i alguna bastonada per recordar qui mana: reducció de la inversió pública, el corredor mediterrani a mig fer, rodalies abandonades per la Renfe, ofec financer a la Generalitat perquè el funcionari que havia de fer el pagament ha anat a esmorzar i els farmacèutics ja s'esperaran una setmana més. És evident que el govern del PP és una escola d'independentisme. No s'adonen els grans empresaris que Xavier Pujol, Josep González i Gay de Montellà tenen més raó que un sant?"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat