Indica publicitat
Diumenge, 29 de novembre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 16 de novembre del 2011 | 18:33
Recull de premsa · Política

Cardús: "El 20-N no farà ni una esgarrinxada a l'independentisme"

"Que ningú no canti victòria la nit del 20-N, perquè els resultats contribuiran en ben poques setmanes a fer veure encara més clarament quina és l'única sortida nacionalment digne per a aquest país".

Salvador Cardús

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha apuntat una qüestió sobre la futura lectura dels resultats electorals del proper diumenge: "Una de les lectures múrries –per no dir tramposes– que es faran dels resultats electorals de diumenge vinent a Catalunya serà en clau antisobiranista". A l'article Un 20-N antisobiranista? Cardús ha alertat que un cop fets els números, "es contrastaran amb les xifres de les enquestes que darrerament donen la majoria al sí en un hipotètic referèndum" sobre la independència de Catalunya i "abracadabra, sense que ningú mai no ens hagi preguntat realment si ens volem emancipar, hi haurà experts que conclouran que l'independentisme és tot bromera inconsistent".

Cardús ha indicat que, malgrat les interpretacions que se'n pugui fer del 20-N, "és cert que no es pot menystenir" el fet que PSC i PP siguin majoria a Catalunya "després d'una manifestació de més d'un milió de persones contra una decisió que havia provocat el PP amb els seus recursos en contra de l'Estat i amb una sentència contrària a la voluntat expressada pel poble de Catalunya".

¿Cal creure que els resultats del 20-N significaran el final de la bombolla independentista? Jo crec que no"

L'autor de l'article, però, ha conclòs que en la interpretació antisobiranista "hi pesarà l'estereotip amb el que es continua analitzant l'independentisme polític" perquè "hi ha qui no ha fet l'esforç d'observar-ne la versió actual" d'aquest moviment: "Dit breu: el nou independentisme és encara més social que polític,i per això també se'l coneix poc encara. Poc a poc i bona lletra".

"¿Cal creure, doncs ─ha conclòs─, que els resultats del 20-N significaran el final de la bombolla independentista, que es refredarà l'expectativa sobiranista i que els catalans amb ganesd'emancipar-se es veuran obligats a tocar de peus a terra i acceptar que és inútil pretendre desfer-se de la tutela de l'Estat? Jo crec que no".

Cardús ha dit, finalment, que el 20-N "no farà ni una esgarrinxada a l'independentisme social", perquè és "una partida que es juga en un altre camp i en una altra lliga": "Que ningú no canti victòria la nit del 20-N, perquè els resultats contribuiran en ben poques setmanes a fer veure encara més clarament quina és l'única sortida nacionalment digna per a aquest país".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat