Indica publicitat
Dimarts, 18 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 15 de de gener del 2016 | 12:08
Recull de premsa · Política

Culla: "L'abocador de la història"

En un article al País l'historiador Joan B. Culla ens diu "Doncs sí, tots ens hem equivocat en els pronòstics. Es va produir el miracle. L'instint de conservació política va resultar més poderós que la distància —ben real— entre les concepcions ideològiques i organitzatives de Junts pel Sí i de la CUP"

Pel que fa a les diverses reaccions Culla creu que posteriors a l'acord afirma "En el moment de valorar-ho, tot depèn de la prèvia posició de cadascú davant l'escenari que es dibuixava vuit o nou dies enrere"

Però Joan B Culla també ens diu "Dit tot això, i sense ànim de resultar aixafaguitarres, no puc evitar un punt de dubte sobre l'estabilitat del mandat del president Puigdemont" i ens recorda que "el diputat de la CUP Benet Salellas  va presumir d'haver "enviat Artur Mas, Irene Rigau i Felip Puig a la paperera de la història".

En relació a això Culla li diu a Salellas "Sí, en política els excessos retòrics es donen sovint; però no sé si invocar la frase que és xifra i compendi del totalitarisme soviètic, del totalitarisme comunista al llarg del segle XX, no sé si aquesta és la millor manera de cimentar un acord d'uns objectius tan ambiciosos com el que ens ocupa. En democràcia, senyor Salellas, l'únic poder capaç d'enviar algú a casa —ni a l'abocador ni a la paperera— és el vot dels ciutadans".


I conclou "En fi, a tots els que, creient-se administradors de la veritat i del bé, insisteixen a certificar la mort política d'Artur Mas, caldrà recordar-los aquells coneguts versos de paternitat confusa: "Els morts que vós mateu tenen bona salut".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat