Indica publicitat
Divendres, 23 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de desembre del 2011 | 17:48
Recull de premsa · Política

Gifreu: "La defensa de TVC ha de marcar la línia vermella que separa les forces catalanistes de l'altra aliança"

"El govern de Mas hauria de deixar d'escoltar els cants de sirena del PP i fer causa comuna amb la gran majoria natural de les forces catalanistes"

Josep Grifeu

Josep Gifreu, professor de la UPF, ha sentenciat a un article que la defensa de TVC "en bloc, i en particular de la capacitat de lideratge de TV3, ha de marcar la línia vermella que separa avui l'aliança de les forces catalanistes de l'altra aliança". Al text TV3 i el model català Gifreu ha explicat que la tradició juridicopolítica catalana ha anat bastint "l'edifici o model nacional de l'audiovisual sobre quatre pilars".

"Primer ─ha explicat─, un servei públic potent i independent de ràdio i televisió, amb TV3 com a emblema central de la CCMA. Segon pilar, una autoritat reguladora independent, el CAC, amb competències similars a les altres autoritats europees. Tercer, la potenciació del sector privat de mitjans en català, amb polítiques de foment tant a àmbit local com autonòmic i supraautonòmic. I quart, l'assumpció d'una certa responsabilitat des de Catalunya envers la promoció de la normalització de l'espai de comunicació en català més enllà de Catalunya".

El govern de Mas hauria de deixar d'escoltar els cants de sirena del PP i fer causa comuna amb la gran majoria natural de les forces catalanistes"

L'autor de l'article ha indicat, però que "no tot ha funcionat de meravella" però que, tot i així "seria una llàstima que ara, per una conjuntura econòmica desfavorable, els adversaris polítics d'aquest model [...] aprofitessin l'avinentesa per laminar la confiança o la credibilitat del model a benefici propi". "El govern de Mas hauria de deixar ─ha fet constar Gifreu─ d'escoltar els cants de sirena del PP almenys en aquest punt, i fer causa comuna amb la gran majoria natural de les forces catalanistes que sempre han fet costat a la defensa incondicional d'uns mitjans públics".

Josep Gifreu ha conclòs que la defensa de TVC "en bloc, i en particular de la capacitat de lideratge de TV3, ha de marcar la línia vermella que separa avui l'aliança de les forces catalanistes de l'altra aliança". "No vull dir que TVC sigui intocable. Però no podem ser il·lusos: l'èxit de TV3 i el capital de la TVC a benefici de la llengua i la identitat catalanes són fronts que ni el nacionalisme espanyol ni els grups espanyols del negoci audiovisual volen considerar perduts" ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat