Indica publicitat
Dissabte, 25 de setembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de desembre del 2011 | 18:29
Recull de premsa · Política

Gordillo: "Les retallades amaguen atemptats a les llibertats, a un sistema amb dèficits però molt digne i llargament construït"

"El proper Nadal, mentre compartim neules i torrons [...], tindrem un escenari comunicatiu desconegut, radicalment diferent".

Saül Gordillo

El periodista Saül Gordillo ha alertat a un article publicat a El Punt AVUI que Catalunya compta amb un sector de la comunicació "en estat de xoc pel fort impacte de les dues crisis: l'estructural i l'econòmica".

A l'article Nadal trist, Gordillo ha lamentat que actualment hi ha "més periodistes que mai" a les cues de l'atur, "més expedients de regulació d'ocupació i més tancaments de mitjans, públics i privats, que mai". "El panorama és desolador ─ha informat─, i tota conversa entre professionals conté en un moment o altre les paraules crisi i tancament".
Quan els nostres problemes són tan greus i massius, el problema deixa de ser gremial i esdevé social"
Gordillo ha volgut informar els lectors que "el pessimisme ens impregna i no s'albira cap bri d'esperança ni il·lusió" per les caigudes de vendes i publicitat, per la "pràctica desaparició de les subvencions –restringides al grup de comunicació afí–" i pels acomiadaments "en tots els nivells de les empreses i redaccions". "El lector n'ha de ser conscient [...] Quan els nostres problemes són tan greus i massius, el problema deixa de ser gremial i esdevé social. Estem en un moment molt delicat" ha insistit.

Finalment, Saül Gordillo ha dit que darrere d'alguns tancaments "i de les amenaces d'intervenció política i sotrac econòmic sobre TV3 i el conjunt dels mitjans públics catalans, hi ha un atac en tota regla", una realitat que el ciutadà "n'ha d'estar al cas": "Les retallades econòmiques amaguen, en alguns casos, atemptats a les llibertats, a un sistema amb dèficits però molt digne i llargament construït".

Gordillo ha conclòs que el proper Nadal, "mentre compartim neules i torrons amb l'alcalde Trias o qualsevol altre càrrec institucional, tindrem un escenari comunicatiu desconegut, radicalment diferent. Serà el que hagi de ser, però que el lector no pugui al·legar desconeixement".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat