Indica publicitat
Dilluns, 29 de de novembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 2 de de juny del 2011 | 16:31
Recull de premsa · Política

"La prioritat no ha de ser buscar el nom d'un nou president, sinó el debat de les idees"

"De persones preparades [...] n'hi ha a Esquerra, no em preocupa si es dirà Ridao, Junqueras, Simó o serà qualsevol altre militant" ha insistit Joan Tardà.

Joan Tardà

El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha sentenciat que avui dia cal prioritzar a ERC l'"oposició al govern de CiU segrestat pel neoliberalisme", els ponts amb la gent "decebuda", l'articulació "millor amb les organitzacions socials i partits d'esquerra" i l'acció "d'arrossegar les altres potes del catalanisme en el govern o a l'oposició (encara massa poruc i/o "espanyolitzat") a plantejar un plebiscit i un conflicte amb l'administració espanyola pel Concert Econòmic en aquesta legislatura (que obre camí a futures noves consultes)".

A l'article Esquerra davant del mirall, publicat al diari AVUI, Tardà ha indicat que és aquest el debat que cal tenir en compte al si del partit, i ha conclòs que "esdevé secundari parlar de noms de candidats": "Vull deixar clar que jo no he donat suport a cap nom, contràriament al que afirmava en aquest mateix diari [en referència a l'AVUI] Toni Aira. La prioritat, tenint en compte la magnitud dels reptes que es presenten, no ha de ser buscar el nom d'un nou president, sinó el debat de les idees, així com  la viabilitat de llur aplicació".

Després d'afirmar que ERC té
"prou capital per encarar-ho: esquerranisme suficient, republicanisme adient per abanderar la regeneració del sistema i l'assoliment de nous drets, independentisme madur", l'autor de l'article ha dit que cal que el partit republicà "recuperi l'esperit  de rebel·lia que convertia els republicans en el referent ètic i èpic del catalanisme (on és la campanya per la insubmissió fiscal?)".

"
En la conjuntura actual -ha conclòs Joan Tardà-, convé, doncs, reblar el clau de l'estratègia de l'esquerra nacional aplicada fins ara, bo i defugint la temptació de recloure'ns a la cleda independentista. Just perquè ara hi ha més sobiranistes arreu (i més partits independentistes), Esquerra podrà especialitzar-se a donar resposta als tres objectius abans esmentats".
Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat