Indica publicitat
Dimarts, 18 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 16 de de febrer del 2016 | 11:18
Recull de premsa · Política

Romeva: "Aquest Departament és legal i, a més, necessari"

En una entrevista a El Punt Avui, el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, diu que "legalment i jurídicament les funcions d'aquest departament són estatutàries i s'enquadren perfectament en el marc constitucional".

Lamenta que, una vegada més, el Govern del PP utilitzi les institucions de justícia per fer política al recórrer davant del Tribunal Constitucional la conselleria d'Afers Exteriors: "S'amaguen darrere del Tribunal Constitucional per no afrontar el debat de cara i amb voluntat de resoldre'l", i Insisteix en la voluntat del Govern de la Generalitat de fer-ho tot de manera dialogada i acordada, però reconeix que "per poder fer això, a l'altra banda hi ha d'haver algú que escolti i entengui de què va això que estem fent aquí".

Diu que "A l'hora de demanar coresponsabilitat per aprovar uns pressupostos, no només mirem cap a la CUP, també cap a altres formacions" i ho justifica pel fet que sense  pressupostos no es podran fer moltes coses per respondre a les necessitats de la gent.

Explica que, tot i no tenir les eines d'un Estat, això no vol dir que no puguem ser visibles a l'exterior: "En temes de cooperació, estem en molts fòrums internacionals. En temes de relacions intergovernamentals, des de l'àmbit fins i tot de les Nacions Unides, som presents en molts àmbits" però també reconeix que "el que no podem pretendre, en la situació d'ara, és valorar la feina que fem com si fóssim un Estat". I insisteix en què l'objectiu d'aquest període de transició de 18 mesos és "crear estructures d'Estat i dotar-nos de les lleis que necessitem per poder fer la transició" malgrat "totes les dificultats que està posant el Govern espanyol perquè Catalunya no pugui fer allò que estatutàriament i en el marc competencial li pertoca, que és fer acció exterior".

Diu que les noves delegacions tenen "caràcter representatiu, però també han de ser útils, sobretot en èpoques com aquesta. Estem necessitats d'utilitzar-les com a espai de dinamització econòmica i cultural" i puntualitza que "Hi ha molts llocs on no hi som en forma de delegació, però hi som de moltes altres maneres". Explica que la llei dels catalans a l'exterior és una de les prioritats del Govern i que "servirà per donar eines i serveis a moltes de les comunitats que tenim distribuïdes arreu del món". I, finalment, opina que la feina que cal fer és molta i que el president Mas és un capital que s'ha aprofitar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat