Indica publicitat
Dissabte, 28 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 1 de de setembre del 2011 | 16:49
Recull de premsa · Política

Salvador Cardús: "El procés antiautonomista es va encetar fa temps"

El sociòleg analitza l'acord signat entre el PSOE i el PP per reforma la Constitució espanyola: "Es tracta sobretot d'una exhibició de la força i la voluntat antiautonomista que, en una perspectiva electoral, interessa mostrat als dos partits majoritaris".

Salvador Cardús

Cardús afirma, en un article a La Vanguardia, que "té tota la raó Josep Antoni Duran Lleida en afirmar que la reforma suposa una ruptura del procés constituent". La qüestió és que "potser no calia arribar fins aquí per certificar-ho ni indignar-se". I és que, segons Cardús, "el procés antiautonomista fa temps que es va encetar, que va ser certificat pel TC, i a partir d'ara s'hi aniran afegint una fita política darrera l'altra fins a marcar una nova frontera unitarista".

Cardús però discrepa radicalment amb Duran Lleida quan adverteix que amb aquest tipus de provocacions s'arribaria a un "xoc de trens" que no interessa ni als dos partits majoritaris, ni a CiU. El sociòleg està convençut que "la ruptura és imparable fonamentalment perquè és el que busquen els partits majoritaris. I l'únic que fan PP i PSOE és intentar que, quan topem, ells vagin a la màxima velocitat mentre nosaltres –i, particularment, CiU- estiguem badant fent propostes de pacte amb sentit d'Estat i d'alta responsabilitat europea".

Segons Cardús, en aquesta ocasió "tot fa pensar que CiU es traurà de sobre aquest excés de responsabilitat que al final mai ningú ni li reconeix ni li sap agrair. Enhorabona". Mentrestant, "el PSC feia veure que, després de donar-hi moltes voltes, havia pres la decisió de donar suport a la reforma constitucional". En aquest sentit, assegura que "si mai els trens arriben a topar, ja sabem a quin dels dos combois aniran asseguts els diputats del PSC".Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat