Indica publicitat
Dissabte, 28 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 6 de de maig del 2011 | 17:16
Recull de premsa · Política

Sergi Sol: "Si tenim vocació nacional, ens haurem d'implantar a tota la nació"

El periodista Sergi Sol ha defensat la unió de tots els Països Catalans com la nació catalana completa a un article a El Punt, on ha instat a actuar amb lògica: "Si tenim vocació nacional bé ens haurem d'implantar a tota la nació, no? És d'una lògica colpidora".

Sergi Sol

El periodista ha criticat l'actitud i la "manera de fer, històrica, del nacionalisme d'ordre de CiU" el qual s'ha centrat en "les quatre províncies –i ni un pam més enllà– i netejant-se la consciència esquitxant quatre rals per ací i quatre més per allà" per tal de seguir la màxima de "no complicar-se la vida i de no interferir en els assumptes propis d'altres comunitats autònomes, fent seva una màxima de l'espanyolisme, tot sigui dit de pas".

En aquest sentit, Sol ha denunciat que el concepte Països Catalans per a aquesta gent "és una nosa" i que "només evocar la paraula [...] ja els agafa maldecap". "L'altre dia -ha continuat l'autor de l'article Països Catalans!- llegia un [article] disparant contra les candidatures d'ERC a les Illes i el País Valencià. I confesso que em van caure els collons a terra. Primer, per ignorar supinament l'esforç fet a les Illes per l'esquerra nacional per congeniar una candidatura amb el PSM, del tot menystinguda pels antics aliats de CiU".

El segon motiu d'indignació de Sol és degut a que "si tenim vocació nacional bé ens haurem d'implantar a tota la nació, no?". "Paper més galdós -ha conclòs- ha fet algun valencià, en línia amb el nacionalisme d'ordre, que obstinadament ha demanat des de les seves talaies fulminar Esquerra al País Valencià [...] en favor dels aliats de CiU, el Bloc, que si ens descuidem ja haurien renegat fins i tot de les Normes de Castelló".

Finalment, Sergi Sol ha dit que "es pot estar o no pels Països Catalans" però cal evitar "tocar els nassos" i alhora "no oblidar que, com brillantment manté el valencià Ferran Garcia-Oliver: Catalunya no és el problema, mai no ho ha estat. És Espanya amb tota la seva artilleria mediàtica, constitucional i estatal la qui ens condemna a l'abjecta subalternitat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat