Indica publicitat
Dissabte, 11 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 13 de desembre del 2010 | 15:51
Recull de premsa · Societat civil

E. Paluzie: "La consulta a Barcelona ofereix una ocasió immillorable per aplegar demòcrates de tot el país"

Barcelona · La professora de teoria econòmica de la UB, Elisenda Paluzie, ha posat l'accent en la consulta sobiranista de la capital catalana en un article a El Punt, en què hi explica que l'actual context polític marcat per "la sentència del tribunal constitucional ha deixat ben clar que en el marc constitucional espanyol, Catalunya ni és nació, ni pot decidir sobre els seus recursos, ni pot disposar d'una justícia autònoma, ni pot donar preferència a la llengua catalana, relegada a una oficialitat de segona".

A Inici amb força a Barcelona, Paluzie ha argumentat que aquesta sentència "tanca definitivament el sostre d'autogovern de Catalunya, molt per sota de les aspiracions d'autogovern del poble" i ha assegurat que això "ha fet augmentar el suport a les forces favorables al dret a l'autodeterminació, que ara tenen 86 escons al Parlament de Catalunya (el 64% del Parlament)".

Per aquest motiu, l'autora de l'article ha assenyalat que de moment "no sembla que hi hagi una estratègia ni clara ni unitària d'aquestes forces polítiques per avançar en l'exercici del dret d'autodeterminació", i per això ha reclamat als ciutadans de Catalunya i especialment als de Barcelona "saber exercir el seu paper de poble conscienciat, generós i responsable". "La consulta sobre la independència -ha conclòs Paluzie- a la ciutat de Barcelona ofereix una ocasió immillorable per aplegar demòcrates de tot el país sota la consigna de defensar el dret de la nació catalana a decidir el seu futur".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat