Indica publicitat
Dissabte, 4 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 20 de de juny del 2011 | 17:48
Recull de premsa · Societat civil

S. Cardús: "L'antipolítica és més perillosa que la violència física a cap parlamentari"

El sociòleg Salvador Cardús ha titllat el moviment dels indignats de "populisme irresponsable".

Salvador Cardús

"Al populisme el carrega el diable" ha sentenciat l'autor de l'article Deixem treballar la democràcia, qui ha dit que el populisme acaba éssent "més perillós que la violència física a cap parlamentari". Cardús ha carregat contra els indignats de manera contuntdent: "La pretesa espontaneïtat [...] ara es disfressa de xarxa social [...]. Amb tant de vigor o més menteixen, difamen i mobilitzen ànimes de càntir que es deixen guiar pels nous poders difusos".

Cardús ha qualificat la indignació de milers de persones a Catalunya de "pura antipolítica de núvol de sucre" que finalment "es converteix en desgovern". "L'instrument [dels indignats] -ha continuat Cardús- per trobar adhesions no és altre que fomentar la desconfiança total en les institucions. Enfonsar-les. [...] Una societat desconfiada és una societat amb aluminosi". L'autor de l'article els ha limitat a un moviment que serveix "d'escut a vells coneguts antiglobalitzadors i a presumptes llibertaris que ja fa anys que són a l'ofici i que se solen expressar de manera calculadorament i astutament violenta".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat