Indica publicitat
Dimecres, 25 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 6 de de juny del 2011 | 17:40
Recull de premsa · Societat civil

S. Sol: "No hi participo a la plaça de Catalunya quan algú prova de vendre-m'ho com a 'Spanish revolution'"

"No ho acabo d'entendre i per suposat que no hi participo quan algú prova de vendre-m'ho com a Spanish revolution, en especial quan constates que la revolta és escassa i que els tics espanyolistes s'hi han enquistat".

Sergi Sol

El periodista Sergi Sol ha criticat el moviment dels indignats perquè dir-ne revolution "fa basarda ni que sigui per respecte al que si més no històricament hem entès com a revolució". "Pel que fa a l'apel·latiu spanish -ha continuat Sol- permeti'm que m'indigni ara jo amb l'ús del gentilici en plena capital d'una nació espoliada per Espanya".

A l'article Indignat de tant indignat, publicat al diari El Punt, Segi Sol ha assegurat entendre "de totes totes" qualsevol protesta "per ínfima o contundent que sigui": "És així com va començar a Tunísia tot plegat, un jove es va rostir a l'estil bonze, desesperat davant la falta d'oportunitats i d'un estat que proporciona una cobertura social ben minsa".

Però ha dit que la revolució de la plaça Catalunya "va ser una reacció generada per un efecte mimètic de la Puerta del Sol de Madrid": "Era un moviment a remolc, de generació espontània, però emmirallat en una realitat, l'espanyola, que afortunadament no és ben bé la nostra per molt que alguns s'hi entestin".

Sol ha explicat que, d'aquesta manera, el primer dia ja "es va vetar la intervenció en català a les assemblees, s'havia de fer en castellà i no tocar els nassos". "Aviat es va corregir -ha continuat- aquesta anomalia que no era greu sinó un insult d'un multiculturalisme que abraça el món però viu amb incomoditat o rebuig la diversitat. Revelador i simptomàtic de per què després s'ha ignorat el conflicte nacional que es viu als Països Catalans amb efectes econòmics i culturals devastadors". En aquest aspecte, l'autor de l'article s'ha preguntat si té credibilitat una revolta que ignora aquest conflicte nacional que es viu als Països Catalans: "Al meu entendre, no".

"Algun nostàlgic de Durruti va decidir també substituir el monument a Macià pel del cèlebre anarquista, queda clar que hi ha qui viu en una altra galàxia" ha argumentat Sergi Sol. "El dia de la intervenció a trompades dels Mossos –quin sentit tenia, conseller Puig?– un pelut, megàfon en mà, advertia a la concurrència que parlessin als Mossos en catalán porque es el único idioma que entienden. Serà anecdòtic o no, però amb personal d'aquest pelatge els dubtes es multipliquen" ha indicat Sol.

"La protesta és imprescindible -ha conclòs l'autor de l'article-, la revolta, sovint necessària; però o bé afrontem de cara la problemàtica nacional i social que ens toca viure als Països Catalans, o bé això es perd en la consigna pamfletària i un dibuix artificiós de vaguetats i inconcrecions, amb una orella pendent de Madrid i l'altra d'una arracada reduïda a l'estètica".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat